Norica Nicolai (PNL): Autorităţile trebuie să nu mai tolereze tentativele de fraudă electorală

Epoch Times România
07.06.2012

Europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL, a afirmat, joi, la Suceava, că autorităţile trebuie să fie "vigilente" şi să nu mai tolereze tentativele de fraudă electorală.

"Aşteptările sunt mari pentru această campanie care se va încheia mâine (vineri n.r.), sper că pentru toată lumea, pentru că, de obicei, în România legea nu se respectă şi PDL e obişnuit să facă campanie mai ales sâmbătă şi duminică. Pentru asta vom fi absolut vigilenţi şi nu vom mai tolera ceea ce s-a întâmplat în anii anteriori, adică tentativele şi fraudele electorale. Asta este o decizie pe care Guvernul a luat-o. Toate autorităţile vor fi implicate în monitorizarea campaniei electorale şi în încercarea de a avea odată în România o campanie curată, onestă şi, mai ales, făcută în limitele legii. Este nevoie să începem cu această campanie să întronăm domnia legii în România", a spus Nicolai.

Vicepreşedintele liberal a spus că, în general, campania USL s-a bazat pe proiecte, deşi nu s-a evitat să se prezinte populaţiei şi "starea foarte proastă" în care se află România în prezent.

"A fost o campanie de construcţie. Nu a fost o campanie demolatoare, dar noi nu am putut să ascundem de ochii opiniei publice starea generală a ţării şi a comunităţilor noastre care e una foarte foarte proastă. România este singura ţară europeană care are 360 de comune, din 2.600, care au apă şi 200 de comune care au şi apă şi canalizare. Acesta este standardul de civilizaţie al României, iar guvernarea PDL, în aceşti trei ani şi jumătate nu au adus absolut nimic în îmbunătăţirea acestui standard. Standardul a rămas acelaşi din 2008", a spus Nicolai.

Ea a subliniat în acelaşi timp că această situaţie reprezintă o provocare pentru actualul Guvern, după alegerile din toamnă. "Vă daţi seama ce provocare este pentru actualul guvern. Nu în acest mandat care este un mandat de tranziţie şi trebuie să asigurăm conducerea ţării până la alegerile următoare când, prin votul electoratului, vom avea o majoritate zdrobitoare în Parlament şi vom reuşi să începem un proces de reconstrucţie a României", a spus Nicolai.

În ceea ce priveşte o estimare a votului politic la nivel naţional la alegerile locale, viceliderul PNL a spus că USL ar putea obţine circa 65%, în timp ce PDL ar putea atinge 10-15%, iar pe locul trei sau chiar doi ar putea fi PP-DD, celelalte partide fiind apreciate cu maxim 3-5%.

"USL, în medie, ar putea avea cam 65%, la nivel naţional vorbesc. PDL ar putea obţine 10, maxim 15%. Pe vot politic, al treilea partid, dacă nu al doilea, ar putea fi Partidul lui Dan Diaconescu şi celelalte partide 3-5%, maxim. UDMR are pentru prima dată o problemă reală în bătălia cu PCM (n.r.-Partidul Civic Maghiar), dar deja se conturează o polarizare clară a scenei politice", a spus Nicolai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor