Nicuşor Dan susţine că nu va candida la prezidenţiale: Am primit un mandat de patru ani. Pentru perioada următoare e singura mea preocupare

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Popescu
11.06.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seară, la Digi 24, că nu are nicio intenţie să candideze la preşedinţia României şi că, în următorii patru ani, preocuparea lui va fi noul mandat cu care l-au investit bucureştenii duminică.

“Nu candidez la preşedinţie. În acest moment, tocmai am primit un mandat de patru ani şi pentru perioada următoare e singura mea preocupare”, a precizat edilul, citat de Fanatik.

De asemenea, edilul, care a câştigat detaşat în faţa Gabrielei Firea, a mai spus că speră ca în Consiliul General al Municipiului Bucureşti să fie o majoritate USR, PMP, Forţa Dreptei şi REPER, cu care să lucreze.

“Trebuie să aşteptăm rezultatele finale. Încă nu există acest acord politic. Dacă punem într-o parte Dreapta Unită, REPER şi PNL şi în partea cealaltă PSD-PUSL şi AUR o să fie 28-27, dar nu ştim cine o să fie 28 şi cine o să fie 27. Eu sper ca aceasta să fie majoritatea cu care să lucrez – USR, PMP, Forţa Dreptei, REPER. Sunt bucuros că REPER a făcut pragul şi a intrat în Consiliul General. Şi cu PNL, USR, PMP am lucrat deja în mandatul ăsta şi au lucrat foarte bine”, a declarat primarul general.

Întrebat dacă liderul PNL, Nicolae Ciucă, va avea susţinerea lui publică la alegerile prezidenţiale, edilul Capitalei a spus:

“Să vedem care-s toţi candidaţii, discuţia pe care o să o avem pe codul urbanismului şi pe legea spaţiilor verzi urbane cu fiecare dintre ei şi după veţi afla răspunsul”.

Totodată, Nicuşor Dan a afirmat că nu se întoarce în USR şi că trebuie să rămână echidistant în raport cu partidele care-l vor susţine în perioada noului mandat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor