Nicuşor Dan râde de Şerban Nicolae: Le-a luat ceva curaj să meargă la DNA. Mulţi pesedişti intră, puţini ies

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, a reacţionat, marţi seară, la denunţul penal depus de nouă parlamentari PSD, în frunte cu Şerban Nicolae, afirmând că aceştia au dat dovadă de curaj să meargă la DNA în contextul în care “mulţi pesedişti intră, puţini ies”.

“Înţeleg din presă că şoferul lui Cătălin Voicu, senatorul Şerban Nicolae, şi câţiva colegi parlamentari de-ai săi din PSD au fost la DNA să depună un denunţ împotriva mea. Aş spune că le-a luat ceva curaj să intre în clădirea aia. Nu de altceva, dar acolo, aşa cum bine ştim, mulţi pesedişti intră, puţini ies”, a precizat Dan pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarii PSD din spatele denunţului sunt următorii: Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Caruceriu şi Florin Manole. Pesediştii îl acuză pe Nicuşor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, folosindu-se şi de înregistrarea audio publicată de Dana Budeanu. Parlamentarii PSD mai acuză că, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan îi şantajează pe investitorii imobiliari.

“În spatele acestor iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru că ulterior să îşi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie”, au afirmat cei nouă social-democraţi.

Reamintim că Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie, după ce aceasta l-a acuzat că ar fi primit “donaţii” pentru a ajuta oameni de afaceri. În plus, Dan a precizat că este ridicol să fie acuzat de corupţie atât de un partid care “a scos din puşcărie violatori şi tâlhari”, cât şi de “această Dragnea a Bucureştiului”, făcând referire la Gabriela Firea.

Demersul iniţiat de Nicuşor Dan vine în contextul în care Dana Budeanu, prietenă a Gabrielei Firea şi naşa de botez a fiicei Elenei Udrea, a făcut publică o înregistrare audio cu scopul compromiterii candidatului Nicuşor Dan. Mai exact, Budeanu a încercat să acrediteze ideea că înregistrarea respectivă – o convorbire între Dan şi fostul ziarist Cristian Zărescu, în prezent consilier al primarului PSD al Sectorului 4, pe tema acţiunii de demolare a unei construcţii deţinute de un om de afaceri în Sectorul respectiv – este dovada că Nicuşor Dan intervine în favoarea unui interlop din Sectorul 4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne