Nicuşor Dan promite că-i va "executa" pe şefii incompetenţi şi corupţi din Primăria Capitalei în maxim o lună

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

Nicuşor Dan promite curăţenie generală în Primăria Capitalei dacă va fi ales primar. Întrebat ce va face cu cei incompetenţi, angajaţi pe pile, cu cei care au sifonat banul public şi cei ce doar plimbă hârtii din structurile în subordinea PMB, în condiţiile în care este foarte greu de concediat angajaţi la stat, deputatul a susţinut că va face evaluări iar directorii care nu au ce căuta în PMB vor fi puşi pe tuşă într-o lună.

Primul vizat este directorul Direcţiei Juridice care va fi concediat din prima lui zi de mandat, a declarat Nicuşor Dan, într-un interviu acordat Epoch Times.

"Oamenii care sunt competenţi şi integri vor rămâne în sistem, trebuie schimbată mare parte din garnitura de directori, şi din interiorul primăriei şi de la administraţiile din subordine.

Trebuie început cu directorul Direcţiei Juridice, domnul Iordache, sunt suficient motive pentru a fi demis din ziua zero, în care preiau mandatul şi apoi la o evaluare o să vedeţi mulţi directori care nu or să mai dorească să continue, schimbat echipa de directori şi apoi trecut la un management profesionist. Fiecare dintre oamenii care lucrează acolo trebuie să aibă o fişă a postului şi o evaluare profesionistă a activităţii lor. Atunci o să vedem, dacă indicatorii pe care noi îi trecem sunt profesionişti, o să vedem cine lucrează şi cine nu, cine trebuie să promoveze cine trebuie să mai stea... aşa cum se face în orice firmă privată care se respectă."

Întrebat cât timp îi va lua să facă ceea ce şi-a propus, Nicuşor Dan a răspuns, fără să ezite că, cităm: "A, la nivel de directori, o lună!"

"Eu l-am criticat foarte mult pe Sorin Oprescu, care a fost un manager dezastruos al oraşului, numai că un lucru pe care l-am apreciat la el au fost acele şedinţe pe care le-a făcut în prima lună de mandat, în 2008, mai treceam pe acolo, în care mare parte din echipa de directori a fost înlocuită."

Întrebat cam câţi angajaţi crede că nu sunt necesari în cadrul PMB şi a structurilor în subordine, Nicuşor Dan a răspuns că e o analiză care va fi făcută când vor exista toate datele.

"Unul din punctele pe care sper să am acordul partidelor care mă susţin e să facem un audit pe anumite segmente din activitatea Primăriei care or să ne spună exact...Vreau să vă spun că există şi segmente în care avem nevoie de mai mulţi oameni, care să producă bani, nu să facem asistenţă socială în primărie, de exemplu pe ce înseamnă managementul parcărilor, acolo o să avem nevoie de sute de oameni. Când vom avea toate parcările din oraş introduse într-un sistem informatic pentru a controla că cine parchează chiar că şi plăteşte, o să avem nevoie de sute de oameni nu de 80 cât sunt acum", a declarat Dan.

"Acest audit îl vrem cât de repede, în prima şedinţă de Consiliu să facem o rectificare bugetară şi să demarăm licitaţia pentru firmele care să facă acel audit", a mai precizat deputatul.

Cât despre demontarea nucleelor de corupţie din structurile pe care le va avea în subordine, Dan susţine că nu are nicio obligaţie faţă de nimeni şi că e hotărât să pună lucrurile în ordine.

"Eu nu am nicio obligaţie faţă de nimeni, sunt un independent care are sprijinul unor partide din actuala opoziţie, aceste partide nu mi-au cerut absolut nimic - Consiliul General e foarte important. Sunt decis să punem lucrurile în ordine pentru că altfel nici n-am fi făcut demersul ăsta. Dacă vrem doar să schimbăm eticheta de la scaunul de primar şi lucrurile să se perpetueze, ce rost ar fi avut toţi anii aceştia? Deci sunt hotărât şi nu am nicio constrângere să pun lucrurile în ordine acolo", a declarat candidatul la PMB.

Interviul integral al lui Nicuşor Dan poate fi urmărit în materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne