Nicolai, nou atac la Iohannis: "Atunci vom vedea adevărata lui faţă, aceea de preşedinte dezbinător"

Norica Nicolai
Norica Nicolai (Facebook)

Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai îl acuză pe preşedintele Iohannis de duplicitate, susţinând că acesta nu s-a preocupat să găsească împreună cu Parlamentul, soluţii pentru stoparea pandemiei. De asemenea, Nicolai, reprezentantă a unui partid care, nu mai demult de azi, susţinea că virusul e "vlăguit", îl acuză pe preşedinte că la începutul primăverii susţinea că virusul e doar o răceală.

"Duplicitatea preşedintelui Iohannis!

Pe cine crede oare că minte dl Iohannis prin atitudinea adoptată în ultima declaraţie citită de pe prompter? Poate pe simpatizanţii PNL-ului.

După 4 luni de pandemie, dl Iohannis vine şi ne spune că trebuie luate măsuri urgente, iar Parlamentul trebuie să voteze în regim de urgenţă proiectul Guvernului privind carantinarea.

Să vii după 4 luni de pandemie, de stare excepţională, să spui că ai cadru legislativ slab, să spui acum că trebuie să iei măsuri urgente, înseamnă că timp de 4 luni de stare excepţională ai gestionat foarte prost situaţia!

În loc să se fi preocupat să înjure Parlamentul, partidele din opoziţie, instituţiile din justiţie, Preşedintele Iohannis şi Guvernul Său ar fi putut să colaboreze, să poarte un dialog, să găsească împreună cu Parlamentul soluţii", scrie, pe Facebook, Nicolai.

Reprezentanta ALDE mai susţine că Iohannis şi-a făcut o ţintă din partidele de Opoziţie iar dacă Opoziţia nu intervenea, proiectul de lege vizând carantinarea persoanelor ar fi legalizat încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

"Klaus Iohannis şi-a făcut o ţintă din partidele de opoziţie, despre care spunea că trebuie să susţină partidul aflat la putere. Nu, dle Preşedinte, rolul opoziţiei este acela de a corecta derapajele puterii! Asta e democraţia!

Dacă ar fi fost mai preocupat de crearea unui cadru legislativ solid, dacă nu ar fi atacat CCR doar pentru că le arăta cum încalcă Constituţia, atunci azi am fi avut toate prevederile în vigoare. În privinţa proiectului privinţa carantinarea persoanelor, dacă acesta ar fi mers direct la Preşedinte la promulgat, Klaus Iohannis ar fi semnat pentru un proiect care legalizează încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor?", mai susţine Nicolai.

"Încercarea de azi a lui Iohannis de a poza în Preşedintele Mediator este una timidă, care nu i se potriveşte personajului, lucru care s-a văzut în poticnelile avute când citea. Nici lui nu îi venea să creadă ce i-au pus consultanţii în text. Trebuie să aşteptăm până când Parlamentul sau CCR nu îi vor face pe plac, iar atunci vom vedea adevărata faţă a lui Iohannis, aceea de preşedinte dezbinător! Sau poate că nu?! Depinde ce mai spun sondajele.

P.S. Faptul că ne-a spus azi că încă din 30 ianuarie OMS a atras atenţia cu privire la pericolul virusului nu scuză cu nimic faptul că pe 11 martie Klaus Iohannis ne spunea că e doar o răceală. Dar aşa e când stai cu ochii mai mult pe sondaje...", adaugă fosta europarlamentară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne