Nesimţire de sezon: Turist rămâne blocat în zăpadă după ce a traversat cu maşina 2 pârtii pentru a ajunge la hotel

Turist blocat în zăpadă la Muntele Mic (Facebook/Jandarmeria Caraş-Severin)
Andrei Popescu
08.01.2024

Un turist a traversat două pârtii cu maşina, la Muntele Mic, în judeţul Caraş Severin, până a rămas blocat în zăpadă. El le-a explicat jandarmilor montani, care l-au oprit în cele din urmă, că a vrut să ajungă cât mai aproape de locul unde avea cazare.

“A rămas împotmolit în zăpadă după ce a vrut să traverseze pârtia cu maşina, pentru a-şi lăsa bagajul direct la hotel. Un turist din staţiunea Muntele Mic, judeţul Caraş-Severin, a traversat cu maşina două pârtii, punând în pericol viaţa şi integritatea schiorilor, deoarece a ignorat semnele clare de interzicere a accesului. Acesta a rămas împotmolit cu vehiculul său chiar la baza ultimei pârtii.

Jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic, aflaţi în misiune de patrulare, au observat maşina pe pârtia de schi şi au intervenit prompt la faţa locului. După identificarea conducătorului auto, acesta a declarat că intenţiona să-şi ducă bagajul la hotel, fără să folosească mijloacele de transport asigurate de proprietarii locurilor de cazare”, a precizat Jandarmeria din Caraş-Severin, într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

În urma incidentului, turistul a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 1000 de lei pentru încălcarea regulilor de acces şi punerea în pericol a siguranţei pe pârtiile de schi.

Nu este primul incident de acest gen produs la Muntele Mic. Mai exact, în urmă cu câteva zile, un taximetrist a intrat cu maşina pe pârtie, printre schiori, pentru a-şi duce clienţii cât mai aproape de locul de cazare.

Şoferul, amendat cu 1.000 de lei pentru fapta sa, le-a spus jandarmilor că e dreptul său ca taximetrist să îşi ducă clienţii unde vor aceştia.

“Cu cât îl duc mai departe pe client, cu atât este mai profitabil pentru mine”, a mai spus taximetristul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor