“Nepotism” marca PNL: Liberalii, acuzaţi că au căpuşat două instituţii-cheie cu neamuri, prieteni şi clientelă politică [Analiză G4Media]

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Potrivit unei analize realizate de site-ul de ştiri G4Media.ro, premierul Ludovic Orban pare să nu îşi fi respectat promisiunea făcută la începutul mandatului său privind eliminarea “pilăriei şi a nepotismului”.

Concret, investigaţia a luat în vizor situaţia Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGICMM) şi al Fondului Român de Contragarantare (FRC), din ea reieşind că, de la vârf şi până la Filialele din Craiova, Sfântu Gheorghe sau Focşani, aceste instituţii, aflate în subordinea Ministerului de Finanţe, au devenit baze ale clientelismului politic liberal, printre cei propulsaţi în funcţii aflându-se şi reprezentanţi din partidele aliate.

Premierul Ludovic Orban a depus jurământul de învestitură la data de 4 noiembrie 2019 şi, o lună mai târziu, în FNGICMM şi în FRC, la nivel central şi local, au fost numite într-o serie de funcţii – precum membri în Consilii de Administraţie, preşedinţi de Consilii de Administraţie, membri în Consiliul de Supraveghere sau membri în Directorat – 19 persoane care fac parte din PNL sau din formaţiuni aliate ale acestuia.

Printre cele 19 persoane se numără:

- Sorin Alexandru Afloarei (30 de ani, PNL Iaşi, consilier judeţean, finul ministrului Mediului, liberalul Costel Alexe). Membru în Consiliului de Administraţie al Filialei FNGCIMM Focşani. 2.300 de lei net/lunar. După venirea liberalilor la guvernare, a câştigat un concurs pentru un post foarte bine plătit, de economist, la ANCOM Iaşi.

- Gheorghe Pecingina (42 de ani, vicepreşedinte PNL Gorj). Membru al Consiliului de Administraţie al FNGCIMM la nivel central. Indemnizaţie lunară brută de 12.062 lei. Anterior a fost numit secretar de stat în Ministerul de Finanţe.

- Alexandru Ştefan Părduţ (32 de ani, Preşedinte TNL Vâlcea, Consilier Judeţean Vâlcea, Vicepreşedinte TNL România). Administrator executiv Filiala FNGCIMM Craiova. Remuneraţie lunară 15.870 lei/brut.

- Alexandru Florian Gătejescu (43 de ani, PNL Dolj). Preşedinte Consiliul de Administraţie la Filiala FNGCIMM Craiova. Remuneraţie lunară 2.500 de lei net.

- Robert Eugeniu Ciocioi (41 de ani, vicepreşedinte PNL Gorj). Membru Consiliul de Administraţie Filiala FNGCIMM Craiova. Remuneraţie lunară 2.500 de lei net.

Lista integrală o puteţi vedea aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne