Nelu Iordache chemat la DNA la audieri

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA l-au audiat luni pe Nelu Iordache, care a afirmat că nu a avut afaceri cu Dorin Cocoş şi că nu o cunoaşte pe Elena Udrea, atunci când a fost întrebat despre dosarul în care a fost chemat să dea declaraţii, relatează Mediafax.

La ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), jurnaliştii l-au întrebat pe Iordache dacă a făcut afaceri cu Dorin Cocoş sau dacă o cunoaşte pe Elena Udrea, la care Nelu Iordache a răspuns că nu, refuzând să dea şi alte informaţii în legătură cu prezenţa sa în faţa procurorilor.

Surse din DNA au informat că luni a fost la DNA şi omul de afaceri Ovidiu Tender, care a fost citat să dea declaraţii în dosarul în care a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica în legătură cu o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT printr-un intermediar, care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica.

Fostul şef al DIICOT Alina Bica este cercetată şi într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind suspectată că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

În acest dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis sâmbătă mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, Dorin Cocoş, fiul sau Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Florentin Mihăilescu.

Nelu Iordache, care controlează firma de construcţii Romstrade, firmă aflată în insolvenţă, este judecat, din aprilie 2013, într-un dosar în care este acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune, în legătură cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri.

Într-un alt dosar, Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de corupţie privind lucrări de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, fiind acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată, în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave. Alături de acesta sunt judecaţi firma Romstrade şi mai mulţi şefi de la Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Pe de altă parte, Nelu Iordache ar fi, potrivit unor surse judiciare, unul dintre oamenii de afaceri şantajaţi de Dan Voiculescu, prin ameninţări cu campanii de discreditare în presa dacă nu încheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.