Negoiţă, atac la Barna: Un Robin Hood puţin plecat de acasă. Nu ia de la bogaţi să dea la săraci, ci ia de la săraci să dea la bogaţi

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a acuzat, luni, pe vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS, că a modificat, “noaptea ca hoţii”, proiectul de lege privind bugetul de stat, tăind banii de la Sectoarele 3, 4, 5 şi 6 pentru a-i duce la Sectoarele 1 şi 2. Edilul i-a avertizat pe Barna şi pe premierul Florin Cîţu că, în cazul în care nu repară “ticăloşia” şi arată că sunt mai “ticăloşi” ca PSD, românii vor ajunge în situaţia nefericită de a-i regreta pe Dragnea şi Dăncilă.

“De ce să iei banii de la Sectorul 3 şi să îi duci la Sectorul 1? Poate cineva ştie să îmi răspundă la această întrebare. Poate există vreun argument raţional, poate există justificări şi nu le cunoaştem noi. De aceea, aş vrea să-l întreb pe domnul Barna, preşedintele USR, care, să înţeleg, că a insistat foarte mult să fie tăiaţi bani nu doar de la Sectorul 3, ci şi de la 4, 5 şi 6, să taie banii să-i ducă la Sectorul 1 şi la Sectorul 2. Domnule Barna, care este argumentul? Eraţi foarte supărat pe PSD, care duce banii acolo unde au primari, că fac favoritisme pe clientelă politică, că dumneavoastră faceţi un alt fel de politică, că nu vă pretaţi la astfel de ticăloşenii, că dumneavoastră veniţi cu generaţia nouă. Poate ne explicaţi şi nouă acel argument”, a precizat Negoiţă într-un mesaj Live transmis pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Negoiţă le-a cerut membrilor USR să condamne “ticăloşenia” făcută de “liderul suprem Dan Barna”, pe care l-a descris ca un Robin Hood “puţin plecat de acasă”, care nu ia de la bogaţi să dea la săraci, ci ia de la săraci să dea la bogaţi.

“Fără această modificare, Sectorul 1 oricum are cel mai mare buget din Bucureşti, chiar dacă are cea mai mică populaţie. Faţă de Sectorul 3, Sectorul 1 are pe cap de locuitor un buget mai mult decât dublu înainte de această modificare. Aş vrea să văd toţi useriştii pe străzi zilele astea, cum le spuneţi cetăţenilor din Sectorul 3 cum USR ne ia banii. Nu mie, ci tuturor. Asta trebuie să facă useriştii din Sectorul 4, 5 şi 6. Cu toţii, pentru că de la cele patru sectoare se iau bani să se ducă la Sectorul 1 şi puţin şi la Sectorul 2”, a continuat edilul Sectorului 3.

Totodată, în opinia lui Robert Negoiţă, modificările la proiectul de buget au fost făcute “noaptea, ca hoţii”:

“Nu venea USR să ne spună de transparenţă. Pai da, în transparenţă aţi pus proiectul de lege de buget, corect, aşa cum e normal. Mă rog, cât de cât echitabil. După ce a stat în transparenţă, au venit modificările. Noaptea, ca hoţii, aşa, în care speraţi că nu o să se prindă nimeni şi doar o să ne trezim fără bani, când e prea târziu şi oricum nu mai comentează nimeni, că ce rost are? Dar noi am văzut, noi ne-am prins. Cum, domnul Barna, aşa ticălos să fiţi? Cum? În halul ăsta aţi ajuns să ne puneţi ca momeală un buget normal în dezbatere publică şi după dezbatere publică să-l modificaţi noaptea, ca hoţii?”

De asemenea, edilul le-a cerut lui Ludovic Orban şi Florin Cîţu să nu fie mai “ticăloşi” ca PSD şi să anuleze tăierile de bani de la Sectoarele 3,4,5 şi 6.

“Domnul Orban, cum puteţi accepta aşa ceva? Domnul Cîţu, cum e posibil aşa ceva, cu condeiul dumneavoastră să faceţi asemenea nenorociri? Ce spuneţi dumneavoastră, că aţi câştigat alegerile, USR şi PNL, în tot Bucureştiul, inclusiv în sectoarele 3, 4, 5 şi 6? Cum explicaţi dumneavoastră oamenilor care v-au votat să vă dea putere să le furaţi banii şi îi duceţi la Sectorul 1? Dacă sunteţi mai ticăloşi ca PSD, să vă fie ruşine. Cred că, dacă o ţineţi aşa şi nu vă reveniţi, o să aduceţi România şi românii în situaţia în care să îi regrete pe Dragnea şi Dăncilă. De aceea, reflectaţi şi dacă nu găsiţi un răspuns serios, un argument pentru care să faceţi o astfel de ticăloşenie, reveniţi-vă şi repuneţi în Legea bugetului prevederile care au fost puse în dezbaterea publică, pentru că este cât de cât mai normal decât ce vreţi să faceţi dumneavoastră acum”, a mai susţinut Negoiţă.