Năstase, premiat cu Medalia "Mihai Eminescu". Preşedintele Academiei Internaţionale Mihai Eminescu, explicaţii halucinante

Adrian Nastase
Adrian Nastase (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Adrian Năstase, titular a două condamnări la închisoare pentru fapte de corupţie, a primit din partea Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu”, înfiinţată de un ONG la Craiova, Medalia "Mihai Eminescu", scrie Investigatoria.

Contactat de publicaţia citată, preşedintele Academiei, Ion Deaconescu, a declarat că Năstase a primit această distincţie pentru activitatea lui culturală. Când i s-a reamintit ca Adrian Năstase a făcut închisoare, acesta a replicat senin că şi Radu Gyr a făcut închisoare.

Redăm dialogul Investigatoria - Ion Deaconescu

INVESTIGATORIA: V-am sunat să confirmaţi o informaţie pe care o avem şi anume că Adrian Năstase ar fi primit de la Academia Internaţională Mihai Eminescu o medalie de aur.

ION DEACONESCU: E Medalia „Mihai Eminescu”…

I: Şi a fost conferită lui Adrian Năstase?

I.D. Da, pentru tot ce face la Bucureşti la Fundaţia Nicolae Titulescu, pentru că sub egida domniei sale se întâmplă foarte multe lucruri de elucidare a istoriei noastre, a unor momente importante din viaţa politică. Nu i s-a dat din punct de vedere al faptului că a fost om politic. Nu! Exclus. Noi nu facem politică. Noi apreciem numai ce se face pe linie culturală, ştiinţifică, literară şi aşa mai departe.

I: Adrian Năstase a participat la eveniment?

I.D. Nu, nu a participat. Dar de ce mă întrebaţi numai de Năstase şi nu mă întrebaţi şi de alţii care au participat, pentru că au fost poeţi de renume din lume, sunt nume importante ale literaturii lumii.

I: Sigur că îmi puteţi spune şi cine altcineva a mai participat.

I.D. Încă o dată vă spun: noi nu facem politică! Dacă dumneavoastră consideraţi că nu trebuia să îi dăm o medalie lui Năstase, cred că v-aţi gândit la faptul că noi i-am dat-o pentru activitatea sa politică. Nu!

I: Nu, m-am gândit la faptul că o medalie cu numele lui Eminescu pentru Adrian Năstase, care a fost condamnat şi a făcut închisoare mi se pare

I.D. Doamnă, şi Radu Gyr a făcut puşcărie şi foarte mulţi au făcut puşcărie.

I: Dar nu din aceleaşi motive!

I.D. Din varii motive! Şi după aceea, posteritatea i-a repus în drepturi. Că asta e naţia noastră românească, noi nu-i apreciem pe cei care sunt în viaţă, ci numai după ce dispar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne