Moşteanu: Dacă eşuează negocierile cu PNL şi UDMR, venim în Parlament cu un Guvern, cu o listă de miniştri şi un program

Ionuţ Moşteanu
Ionuţ Moşteanu

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, joi, că, în cazul în care vor eşua negocierile cu PNL, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor în vederea refacerii coaliţiei de guvernare, USR va merge în Parlament săptămâna următoare cu un guvern aprobat de Comitetul Politic al partidului.

“Ca Birou Naţional, am convocat Comitetul Politic pentru duminică după-amiază. Comitetul Politic este organismul statutar al USR care decide intrarea la guvernare, aprobă programul de guvernare şi decide lista de miniştri. Prioritatea numărul unu a premierului desemnat Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL, UDMR şi cu sprijinul minorităţilor naţionale din Parlamentul României. Asta este prioritatea noastră, este prioritatea dânsului, am spus-o în mod repetat de o lună şi ceva. Însă, în cazul în care negocierile, discuţiile eşuează în următoarele zile, trebuie să mergem înainte.

România trebuie guvernată. Premierul desemnat Dacian Cioloş are acest mandat din partea preşedintelui României pentru a forma un guvern şi va veni cu el în faţa Parlamentului. Asta e decizia dânsului şi decizia partidului, a noastră, luată ieri. Mergem înainte cu cele două scenarii, având ca prioritate refacerea coaliţiei de guvernare în jurul premierului Dacian Cioloş. Însă dacă aceste negocieri vor eşua, vom veni în faţa Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul Politic, cu o listă de miniştri şi cu un program aprobat de Comitetul Politic la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Moşteanu.

De asemenea, liderul USR a făcut un apel la responsabilitate din partea tuturor partidelor, afirmând că România trece printr-o perioadă foarte grea, resimţită de fiecare cetăţean, şi că este nevoie ca această ţară să fie condusă de un Guvern cu “puteri depline”.

“Pentru asta, din nou, fac un apel la responsabilitate. PNL nu a vrut să propună prim-ministru, PSD nu a vrut să propună prim-ministru. Ne-am asumat acest rol. Am venit cu o propunere de prim-ministru. Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş pentru a forma un guvern şi mergem înainte”, a adăugat Moşteanu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al USR a mai transmis că următoarea întâlnire între premierul desemnat Dacian Cioloş şi liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale va avea loc vineri:

“Mâine va fi următoarea întâlnire între liderii partidelor, probabil undeva în jur de ora 14,00, pentru că PNL a cerut răgaz pentru a-şi discuta în organele statutare şi a lua mandat pentru următorii paşi. Din informaţiile mele de la ora asta, vor avea o întâlnire mâine în jur de ora 11,00, cei de la PNL şi, apoi, cât de repede poate va fi o nouă întâlnire între liderii partidelor. Noi suntem pregătiţi în orice moment să ne reaşezăm la masă”.

Reamintim că premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, miercuri seară, după discuţiile pe care le-a avut cu Florin Cîţu şi Kelemen Hunor pentru formarea unui nou guvern, la sediul liberalilor din Modrogan, că liderii PNL şi UDMR au evitat să angajeze un răspuns, invocând lipsa unui mandat din partea partidelor pe care le reprezintă.

Cioloş a mai precizat că în special Cîţu a invocat lipsa mandatului şi că acesta va avea mâine o discuţie în PNL. Liderul USR a mai precizat că partidul său îşi doreşte să meargă cât mai repede în Parlament cu un nou guvern. Detalii aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne