Moşteanu: Azi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. PSD şi PNL sunt bloc în spatele lui Cîţu

Ionuţ Moşteanu
Ionuţ Moşteanu (Screenshot)

Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS, le-a solicitat, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban şi preşedintei Senatului, Anca Dragu, să convoace plenul reunit al Parlamentului pentru a putea fi dezbătută moţiunea de cenzură depusă de USR-PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîţu şi care a fost citită săptămâna trecută în plenul reunit.

“Am făcut astăzi o solicitare către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Am făcut o notificare şi joi, în plenul Parlamentului, când s-a citit moţiunea. De la citirea moţiunii, acum este în linie dreaptă. Trebuie dezbătută şi votată. Nu înţeleg de ce se mai amână. Mă aşteptam ca preşedinţii să facă convocarea deja, aşa cum au făcut-o respectând Constituţia săptămâna trecută pentru citirea moţiunii. Între timp, s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză. De aceea, le-am făcut această scrisoare. Azi am trimis-o către domnul Ludovic Orban şi către doamna Anca Dragu. Colega mea Anca Dragu, preşedinta Senatului, a făcut de ieri o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru a se convoca acest plen reunit pentru dezbaterea moţiunii”, a precizat deputatul.

Orban este plecat astăzi în ţară pentru activităţi de campanie şi şi-a delegat atribuţiile lui Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei.

“Astăzi, aşa cum arată lucrurile, nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Singurii care îşi doresc cu adevărat această dezbatere suntem noi, cei de la USR PLUS şi cei de la AUR, care au semnat această moţiune”, a continuat Moşteanu.

Totodată, Moşteanu a acuzat din nou PSD şi PNL că fac echipă pentru a împiedica demiterea lui Florin Cîţu de la şefia Guvernului:

“În continuare, PSD şi PNL sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu în acest abuz fără precedent pe care-l vedem de aproape două săptămâni”.

Reamintim că sala de plen a Parlamentului a găzduit joi un scandal monstru la şedinţa privind citirea moţiunii de cenzură. Florin Roman a preluat conducerea prezidiului, refuzând să-i dea microfonul Ancăi Dragu, care a susţinut că atribuţiile conducerii şedinţei aparţin preşedinţilor celor două Camere - cu alte cuvinte, cum Orban lipsea, îi revenea ei.

După un timp, Roman a fost înconjurat de parlamentari AUR, unul dintre ei încercând să-i ia scaunul de sub fund. La un moment dat a fost practic luat cu forţa de acolo de chestori, nu înainte să declare “închisă şedinţa”. Microfonul i-a revenit într-un final Ancăi Dragu, care a preluat astfel conducerea şedinţei. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne