Minunata lume nouă: California interzice motoarele cu benzină off-road, inclusiv drujbe şi motocoase

Guvernatorul democrat al statului California, Gavin Newsom, 29 septembrie 2021
Guvernatorul democrat al statului California, Gavin Newsom, 29 septembrie 2021 (John Fredricks/The Epoch Times)

California a făcut un pas suplimentar pentru a-şi câştiga independenţa faţă de combustibilii fosili, în momentul în care guvernatorul democrat Gavin Newsom a semnat, duminică, un nou proiect de lege care interzice toate motoarele cu combustie off-road (care nu sunt folosite la propulsia vehiculelor).

Noua lege impune statului să aplice interdicţia până la 1 ianuarie 2024 sau de îndată ce autorităţile de reglementare stabilesc că este „fezabilă”, potrivit proiectului de lege.

Proiectul de lege este un nou pas în "planul de revenire" al statului California, promis de guvernator, care pune un accent puternic pe iniţiativele privind schimbările climatice.

Nu toţi rezidenţii statului California sunt de acord cu noua legislaţie. Andrew Bray, vicepreşedinte al relaţiilor guvernamentale pentru Asociaţia Naţională a Lucrătorilor Peisagişti, a susţinut că munca în grădinile întinse ale Californiei, folosind echipamente comerciale cu emisii zero va fi mult prea scumpă.

„Aceste companii vor trebui să îşi modernizeze complet atelierele pentru a putea face faţă acestei schimbări masive”, a spus Bray, potrivit unui raport din Los Angeles Times, sâmbătă.

Schimbarea ar putea avea un impact puternic asupra întreprinderilor mici din peisagistică şi din industriile conexe. În plus, faţă de costurile crescute, schimbarea ar putea duce la alte probleme neaşteptate, cum ar fi necesitatea de a transporta baterii încărcate.

„Bray a spus că o echipă de amenajare a spaţiului verde compusă din trei persoane va trebui să transporte 30 până la 40 de baterii complet încărcate pentru a-şi alimenta echipamentele pe parcursul unei zile de muncă”, potrivit raportului.

Un dezastru pentru întreprinderile mici

Se aşteaptă ca noua lege să afecteze aproape 50.000 de întreprinderi mici, potrivit The Washington Examiner. Publicaţia a menţionat că bugetul Californiei include 30 de milioane USD pentru peisagişti şi grădinari profesionişti, în vederea renunţării la utilizarea echipamentelor alimentate cu benzină. Unii analişti ai industriei consideră că suma nu este suficientă pentru a acoperi costurile totale.

Schimbarea nu este, de asemenea, singurul anunţ recent privitor la iniţiativele generate de schimbările climatice, cu privire la motoarele alimentate cu benzină. Luna trecută, guvernatorul a semnat un ordin executiv pentru interzicerea vehiculelor cu motor pe benzină şi diesel până în 2035.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe