Ministrul Sănătăţii, declaraţii după învestitură: L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă voi „supravieţui”

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă

Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate după învestirea sa în funcţie, că va continua "fără ezitare" proiectele demarate în mandatul lui Vlad Voiculescu – predecesorul său – şi că în afară de gestionarea pandemiei, va avea alte trei priorităţi printre care atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate.

"Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi:

- atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate; în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă am propus investiţii de 2,6 miliarde euro în infrastructura spitalicească;

- creşterea accesului la servicii medicale de bază; în acest scop am prevăzut investiţii de 330 de milioane de euro în asistenţa prespitalicească: cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate şi caravane medicale;

- reforma managementului spitalelor şi al serviciilor de sănătate”, a anunţat noul ministru.

Oficialul a declarat că este nevoie de „oameni bine pregătiţi în funcţii de conducere”, iar pentru acest lucru se va continua cu concursurile la casele judeţe de asigurări de sănătate.

"Competenţa în funcţii de conducere este o necesitate, nu un moft. Pentru asta vom continua concursurile la casele judeţe de asigurări de sănătate şi Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes. La fel, vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcţii de management în sistemul sanitar. Proiectele MS din următoarea perioadă se vor subscrie în principal acestor trei priorităţi", a menţionat ministrul.

Întrebată de presă dacă îl va avea pe Vlad Voiculescu în echipa sa cu rol de consilier, Mihăilă a dat un răspuns „pe lângă”, replicând că deocamdată echipa sa este în formare.

"Echipa este în curs de formare şi probabil că în următoarele zile va fi în curs de consolidare, se formează în acest moment. Dar nu pot să spun că voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, iar mandatul este al meu", a subliniat noul ministru.

Ministrul Sănătăţii a mai susţinut că speră să lucreze bine cu premierul Cîţu, aşa cum a lucrat şi cu Vlad Voiculescu.

"Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu, aşa că mă aştept să comunicăm bine atâta vreme cât amândoi ne orientăm spre aceleaşi obiective, obiectivele de reformă. [...] O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna dr. Moldovan [fostul secretar de stat demis - n.r.] vor rămâne alături de noi. Mă aştept ca, cu ajutorul şi suportul lor să nu existe fracturi în cele două metode de a gestiona criza crizei COVID. [...] Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare. USR PLUS a primit votul cetăţenilor pentru că a prezentat un program de guvernare care include reforme şi transparenţă. Voi face totul pentru ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valori", a precizat Mihăilă.

La întrebarea jurnaliştilor dacă, după ce a fost propusă în funcţia de ministru al Sănătăţii, s-a sfătuit cu fostul ministru Vlad Voiculescu - cu care a lucrat în calitate de secretar de stat - noul şef al Sănătăţii a răspuns că l-a întrebat pe acesta dacă va "supravieţui", iar fostul ministru i-a răspuns că speră că da.

"L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. Mi-a răspuns că speră că da", a afirmat Ioana Mihăilă.

Declaraţiile complete în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne