Ministrul polonez al Sănătăţii nu recomandă vaccinurile chineze, citând lipsa de date

.
. (Andreas Rentz / Getty Images)

Ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat miercuri că nu recomandă utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania chineză Sinopharm din cauza lipsei de date privind testarea.

Ca în alte ţări ale Uniunii Europene, programul de vaccinare al Poloniei a fost încetinit de întârzierea livrărilor de la producători precum AstraZeneca şi Pfizer, iar luni un asistent al preşedintelui polonez Andrzej Duda a afirmat că a vorbit cu omologul său chinez Xi Jinping despre achiziţionarea de vaccinuri produse în China.

"În acest moment nu ştiu de nicio decizie, nu am cunoştinţă de date care să permită utilizarea (acelui vaccin)", a declarat Niedzielski, într-o conferinţă de presă.

Deşi vaccinul Sinopharm nu a primit încă aprobarea de reglementare a Uniunii Europene, Ungaria a devenit săptămâna trecută primul stat membru care a început să utilizeze vaccinul anti COVID pentru a încerca să-şi accelereze programul de vaccinare.

O altă ţară europeană care a cumpărat vaccinuri produse în China este Serbia, în ciuda lipsei de transparenţă care învăluie produsele chinezeşti.

Numărul cazurilor noi zilnice de virus Wuhan din Polonia a crescut la 15.698 miercuri de la 7.937 cu o zi înainte, un semn că al treilea val de pandemie COVID-19 s-ar putea accelera.

Niedzielski a declarat că Polonia va deschide spitale temporare în nouă regiuni, pentru a ajuta la combaterea deficitului de paturi.

„Al treilea val se accelerează ... şi acest lucru începe să afecteze reţeaua de spitale”, a spus Niedzielski.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură