Ministrul Finanţelor: Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, cea mai bună dovadă că UE învaţă din lecţiile trecutului

Alexandru Nazare - gov.ro
Alexandru Nazare - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a afirmat marţi, în cadrul reuniunii Consiliului de Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), că Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (MRR) reprezintă "cea mai bună dovadă a capacităţii Uniunii Europene de a învăţa din lecţiile trecutului şi de a livra rezultate concrete şi operaţionale în pofida condiţiilor de criză actuale".

"Doresc, în primul rând, să felicit atât Preşedinţia germană pentru obţinerea acordului pe dosarul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, cât şi Preşedinţia portugheză pentru continuarea eforturilor de implementare. Mecanismul reprezintă cea mai bună dovadă a capacităţii UE de a învăţa din lecţiile trecutului şi de a livra rezultate concrete, operaţionale, în pofida condiţiilor de criză actuale", a afirmat ministrul român de Finanţe, citat de Agerpres.

Totodată, Nazare a subliniat importanţa operaţionalizării cât mai rapide a acestui mecanism şi a amintit că România a trimis spre consultare un proiect al planului în cursul lunii noiembrie 2020, acesta fiind în prezent pe agenda de lucru a Comisiei Europene.

În acest context, ministrul Finanţelor a subliniat faptul că sistemele de control aferente mecanismului nu trebuie să îngreuneze implementarea, idee susţinută de altfel de mai mulţi reprezentanţi ai statelor membre.

La rândul său, comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a transmis că toate planurile de reformă primite până în prezent sunt în stadiu de proiect, menţionând totodată importanţa transmiterii cât mai rapide a variantelor de lucru finale de către statele membre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie