Ministrul Educaţiei: Studenţii vaccinaţi vor avea prioritate la cazarea în cămine

Sorin-Mihai Cimpeanu - gov.ro
Sorin-Mihai Cimpeanu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară(USAMV) că studenţii vaccinaţi anti-Covid, posesorii certificatului verde şi studenţii care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile vor avea prioritate în privinţa cazării în cămine, adăugând că această prevedere a fost solicitată de universităţi şi urmează să fie inclusă în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

“Peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi şi le mulţumesc pentru înţelegerea importanţei vaccinării. Fiind printre universităţile care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%.

Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază - de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun - va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde - pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar”, a precizat Cîmpeanu, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul a afirmat că toate cursurile de la USAMV Bucureşti vor fi susţinute online, însă lucrările practice, laboratoarele, seminariile vor fi cu prezenţă fizică:

“Învăţământul online este o posibilitate creată pe parcursul exclusiv al stărilor de urgenţă şi alertă pentru a nu bloca sistemul de învăţământ. Ea însă nu beneficiază de autorizare si acreditare. Vă mulţumesc pentru înţelegerea acestei situaţii, care este o situaţie de excepţie, care nu se regăseşte în cadrul legal şi care se va încheia de îndată ce vom reuşi să punem stop acestei crize sanitare, singura modalitate fiind aceea a vaccinării tuturor. Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi, lucrurile stau exact invers”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne