Ministrul Educaţiei: Încercăm modificarea scenariilor pentru a permite prezenţa fizică a elevilor din anii terminali

Sorin Cimpeanu - gov.ro
Sorin Cimpeanu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că a fost înaintată către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă o solicitare, astfel încât, şi în contextul actual în care Capitala a intrat în scenariul roşu, elevii din anii terminali să facă în continuare cursuri cu prezenţă fizică.

”Având în vedere evoluţia ratei de infectare şi intrarea unor oraşe mari, precum Bucureştiul în scenariul roşu, chiar dacă este vorba despre o uşoară depăşire a pragului de 3 la mie, urgenţa s-a acutizat şi Ministerul Educaţiei, consecvent principiului conform căruia şcolile se închid ultimele şi se deschid primele, a înaintat deja o solicitare către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza în ce măsură scenariile pot fi modificate, astfel încât să se permită prezenţa fizică a elevilor din clasele terminale”, a declarat Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, Ministerul Sănătăţii a dat doar un acord cu privire la posibilitatea de prezenţă fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naţionale, clasa a VIII-a şi a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie.

„Dar având în vedere urgenţa determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la şcoală clasele terminale în scenariul roşu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre analiză. Sunt convins că analiza va fi făcută cu maximă responsabilitate şi celeritate. Sunt convins că va fi înţeleasă importanţa pregătirii elevilor de clase terminale pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat, sistemul de educaţie din România fiind construit în acest fel, încât examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr”, a subliniat oficialul.

Cîmpeanu a adăugat că, potrivit calculelor făcute de autorităţi, în Capitală, deplasarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a spre şi dinspre şcoli nu ar duce la o creştere a ratei de incidenţă.

”Bucureştiul, care a trecut în scenariul roşu, are 1.142 de clase terminale, de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a, luând în calcul o prezenţă medie de 12-14 elevi pe clasă, rezultă un număr maxim de 15.000 de elevi. 15.000 de elevi raportat la populaţia Bucureştiului, luând în considerare şi faptul că nu necesită însoţitor, pentru că cei de clasa a VIII-a şi a XII-a, într-o covârşitoare majoritate, nu necesită însoţitor pentru a merge la şcoală, considerăm că mobilitatea nu ar creşte într-o măsură semnificativă care să afecteze creşterea ratei de incidenţă”, a argumentat ministrul Educaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne