Ministerul Economiei a anulat licitaţii de 15 milioane de euro acordate preferenţial

Patru licitaţii organizate în 2011, cu o valoare totală de 70 de milioane lei (15,2 de milioane euro), care vizau achiziţia de lucrări de închidere şi ecologizare a unor obiective miniere, au fost anulate recent de Ministerul Economiei, întrucât au fost acordate "preferenţial". Procedurile vor fi reluate de la zero.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
27.07.2012

Patru licitaţii organizate în 2011, cu o valoare totală de 70 de milioane lei (15,2 de milioane euro) , care vizau achiziţia de lucrări de închidere şi ecologizare a unor obiective miniere, au fost anulate recent de Ministerul Economiei, întrucât au fost acordate "preferenţial". Procedurile vor fi reluate de la zero.

Conform unui comunicat al instituţiei, licitaţiile au fost derulate prin Direcţia Generală a Achiziţiilor Publice, Concesiuni şi Servicii Interne din Ministerul Economiei.

Totul a fost descoperit după ce ministerul a organizat un audit al activităţii proprii, în urma căruia a descoperit o serie de nereguli.

"Auditul a scos la iveală faptul că licitaţiile au fost organizate în august 2011 cu nerespectarea prevederilor legale, astfel încât doar anumite companii să fie declarate câştigătoare", relevă comunicatul.

Firmele care câştigaseră licitaţiile sunt ECO Iinvest, Hidroconstrucţia, TPSUT Mehedinţi, Drupo, Petro Construct, Iridex Group Construcţii şi Cartel BAU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor