Militanţii Hamas afirmă că doi ostatici au fost ucişi de loviturile armatei israeliene

Luptător al grupului palestinian Hamas.
Luptător al grupului palestinian Hamas. (Captură Foto)

Loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza din ultimele 96 de ore au ucis doi ostatici israelieni şi au rănit grav alţi opt, a anunţat duminică aripa armată a Hamas, Brigăzile Al Qassam, prin intermediul canalului Telegram al grupării, transmite Reuters.

"Starea lor devine tot mai periculoasă, având în vedere imposibilitatea de a le oferi un tratament adecvat. (Israelul) poartă întreaga responsabilitate pentru vieţile celor răniţi, având în vedere bombardamentele lor continue", se arată în comunicat, referitor la ostaticii rămaşi.

Militanţii Hamas au ucis 1.200 de persoane în sudul Israelului şi au răpit cel puţin 250 de persoane în incursiunea lor neprovocată din 7 octombrie, potrivit numărătorii israeliene. Israelul a răspuns cu un asalt militar asupra Fâşiei Gaza, ucigând peste 28.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas.

În timpul unui armistiţiu de o săptămână, la sfârşitul lunii noiembrie, Hamas a eliberat peste 100 de ostatici israelieni şi străini în schimbul eliberării de către Israel a aproximativ 240 de prizonieri palestinieni.

Purtătorul de cuvânt militar principal al Israelului, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat, marţi, că au murit 31 dintre ostaticii rămaşi în Gaza deţinuţi de Hamas.

"Am informat 31 de familii că cei dragi capturaţi nu se mai află printre cei vii şi că i-am declarat morţi", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă obişnuite.

Israelul a declarat că 136 de ostatici sunt încă reţinuţi în Gaza.

Clubul Prizonierilor Palestinieni, care documentează şi se ocupă de toţi deţinuţii palestinieni, a emis duminică o declaraţie în care se spune că numărul palestinienilor care au fost arestaţi de la 7 octombrie a ajuns la 6 950 de persoane.