Mihai Tudose: PSD nu vrea să-l dea jos pe Cîţu ca apoi USR-PLUS să se întoarcă să nenorocească ţara

Mihai Tudose
Mihai Tudose (Epoch Times România)

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD, a afirmat marţi seara, la România TV, că social-democraţii nu au semnat moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS împotriva Guvernului întrucât nu vor să îl dea jos pe premierul Cîţu iar cei de la USR “să vină înapoi să nenorocească ţara”.

„USR-PLUS nu vrea să cadă Guvernul pentru că Guvernul e rău, ci pentru că Florin Cîţu e rău. Stau şi mă întreb, programul Anghel Saligny este al lui Cîţu sau al Guvernului? USR-PLUS vrea în continuare la guvernare cu acest PNDL 3 pe care l-au făcut ţăndări în ultimele zile. Îmi aduc aminte de momentul din 2017 când PSD şi-a dat jos guvernul prin moţiune, iar USR-ul de atunci nu a votat acea moţiune, deci logica de atunci era că sunt de mână cu Dragnea. Oamenii sunt chitiţi să stea la butoane. Din acest motiv PSD nu s-a alăturat demersului lor. Noi nu vrem să-l dăm jos pe Cîţu şi ei să vină înapoi să nenorocească ţara. Noi vrem să ne întoarcem la popor, să zică el cum apreciază activitatea alianţei. Şi noi încercăm să salvăm ce se mai poate salva din ţară”, susţine Tudose, adăugând că “moţiunea acum nu mai are sens pentru că guvernul acesta nu mai există”.

“Parcursul constituţional îi dă dreptul la un maximum de 45 de zile, nu mai e o problemă de dacă, ci de când. Ciolacu a spus că moţiunea e la dispoziţia AUR şi USR-PLUS, dar s-o semneze şi să avem o discuţie şi despre întoarcerea la popor. Moţiunea noastră are ca subiect critica întregului guvern, nu doar a lui Cîţu, pe când moţiunea cealaltă e îndreptată exclusiv împotriva lui Cîţu. Această alianţă contra naturii nu poate funcţiona”, a declarat social-democratul.

Totodată, acesta susţine că “dacă miniştrii demisionează mâine, Cîţu mâine este istorie”.

“CCR a zis că nu mai poate fi numit acelaşi prim-ministru, o să pună altul şi USR se va întoarce din nou la chiftele, că au de făcut nişte consultanţe, nişte drumuri”, a adăugat ironic Mihai Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne