Meteo: Prognoza până pe 4 martie

Temperaturile medii diurne vor fi în general pozitive în perioada 18 februarie - 4 martie în toate regiunile ţării, după cum rezultă din prognoza prezentată de Administraţia Naţională de Meteorologie. Estimarea a fost realizată pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Ghiocei dupa iarna (Lidia Melinte/Epoch Times Romania)
Cristina Boiangiu
18.02.2013

Temperaturile medii diurne vor fi în general pozitive în perioada 18 februarie - 4 martie în toate regiunile ţării, după cum rezultă din prognoza prezentată de Administraţia Naţională de Meteorologie. Estimarea a fost realizată pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Banat, în primele zile ale intervalului, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 7 grade, uşor peste valorile normale, iar pe 22 februarie se va produce o uşoară răcire, ajungându-se la maxime de 4 grade. De pe 27 februarie, vremea se va încălzi treptat până se va ajunge din nou la maxime de 7...8 grade, în timp ce minimele vor fi de -2...-1 grad.

Precipitaţiile vor fi slabe cantitativ şi pe arii restrânse, în afară de perioada 21-24 februarie când vor fi ploi mai însemnate cantitativ.

În Crişana, temperaturile diurne vor ajunge la 4...5 grade până pe 21 februarie, iar de pe 22 februarie vor scădea uşor, o nouă încălzire fiind aşteptată după 28 februarie, când temperaturile vor ajunge la 8 grade. Minimele vor fi, în medie, de -5...-2 grade.

Precipitaţii sunt posibile după data de 19 februarie, dar cantităţi de apă mai importante vor fi înregistrate pe 22 şi 23 februarie.

În Transilvania, în timpul zilei se vor înregistra temperaturi cuprinse între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul lunii februarie, după care se va încălzi uşor. Minimele vor fi exclusiv negative, între -4 şi -6 grade până pe data de 26 februarie, când vor scădea spre -8...-10 grade. După 28 februarie, se va încălzi şi în timpul nopţilor.
Precipitaţii slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei, iar pe 22 şi 23 februarie vor fi moderate cantitativ.

În Maramureş, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi diurne de 2 grade, după care se va încălzi uşor şi apoi vor reveni la cele iniţiale. Mediile minimelor nocturne vor fi negative, cu valori între -3 şi -7 grade, şi apoi pe 2 şi 3 martie. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată după 19 februarie, cu cantităţi de apă mai însemnate pe 22-23 februarie.

În Moldova, se va încălzi uşor până la 4...5 grade pe 20-21 februarie, după care va urma o scădere, până la 0...1 grad între 22 şi 26 februarie şi apoi o nouă creştere. Temperaturile minime vor fi negative. Vor cădea precipitaţii, predominant lapoviţe şi ninsori, mai ales între 21 şi 26 februarie.

În Dobrogea, se va încălzi, temperaturile diurne ajungând până la 7 grade pe 21 februarie, apoi se va răci, până la 3...4 grade între 23 şi 27 februarie. Din 28 februarie se va încălzi uşor. Ploi se vor semnala între 22 şi 25 februarie.

În Muntenia, vremea se va încălzi până la 8 grade pe 21 februarie, apoi se va răci până la 2...4 grade până pe 27 februarie. În intervalul 28 februarie - 3 martie, va fi o încălzire uşoară, ajungându-se din nou la 8 grade. Precipitaţii se vor semnala între 21 şi 26 februarie, predominant ploi la început, apoi mixte.

În Oltenia, vor fi maxime de 7 grade pe 20 şi 21 februarie, apoi se va răci până la 2...3 grade în intervalul 23 – 27 februarie. Ulterior temperaturile vor creşte până la 9 grade. Între 21 şi 26 februarie, creşte probabilitatea pentru precipitaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor