Merkel: pandemia nu se va sfârşi până când întreaga lume nu va fi vaccinată

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Este posibil ca Germania şi alte ţări bogate să fie nevoite să ofere o parte din propriul lor stoc de vaccinuri ţărilor în curs de dezvoltare, în plus faţă de bani, deoarece doar vaccinarea în întreaga lume va pune capăt pandemiei virusului Wuhan, a declarat vineri cancelarul Angela Merkel.

Vorbind după o conferinţă video a liderilor grupului G7 al marilor economii dezvoltate, Merkel a spus că nu au discutat procente specifice ale stocurilor de vaccinuri care ar trebui să fie cedate ţărilor mai sărace.

Dar aceasta le-a spus jurnaliştilor: „În intervenţia mea am subliniat că pandemia nu se va încheia până când nu vor fi vaccinaţi toţi oamenii din lume”.

Merkel a declarat că Joe Biden a consolidat deja cooperarea internaţională: „Schimbarea de guvern în Statele Unite ale Americii, în special, a consolidat multilateralismul”, a spus ea.

Trecând la diplomaţie, în legătură cu acordul nuclear al Iranului din 2015, Merkel a spus: „Voi încerca cel puţin să aduc un nou impuls în negocieri ... acum trebuie să ne asigurăm că nu apare o problemă cu privire la cine face primul pas”.

Ministrul iranian de Externe a declarat vineri, mai devreme, că va „inversa imediat” evoluţia programului său nuclear odată cu ridicarea sancţiunilor SUA, reacţionând cu răceală la oferta iniţială a Washingtonului de a relansa discuţiile cu Teheran în vederea restabilirii acordului nuclear din 2015 sub moderare europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe