Meleşcanu: Ca şef SIE, ştiam că Ponta nu va câştiga prezidenţialele. I-am zis că nu e bine să candideze

Teodor Melescanu
Teodor Melescanu (Epoch Times România)

Fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu a declarat duminică seară, la Kanal D, că, în calitate de şef al serviciului secret extern avea informaţii conform cărora fostul premier Victor Ponta urma să piardă alegerile prezidenţiale din 2014 şi că l-a sfătuit să nu candideze pentru că “nu poate câştiga”.

“Victor Ponta era în campania electorală atunci. Dacă unii zic că a fost, habar n-am, nu ţine de directorul SIE. Asta nu înseamnă că nu există legături cu domnul Sârbu, am fost colegi în Parlament dar niciodată prieteni. Eu personal am avut o discuţie cu Victor Ponta şi socrul său la Vila Lac 1 şi i-am spus foarte clar şi deschis că nu poate fi ales şi nu poate câştiga alegerile pentru că lucrurile stau altfel. Era un punct de vedere ca rezultat al informaţiilor din toate părţile. În calitate de şef SIE ştiam că nu va câştiga şi i-am zis. A zis că bine, vom merge înainte. I-am zis că nu e bine să candideze pentru că nu va câştiga. Sunt informaţiile mele, nu sunt pentru televizor”, a precizat Meleşcanu, citat de G4Media.

De asemenea, Meleşcanu a fost întrebat dacă s-a folosit de şefia SIE ca să “îi şteargă urmele” lui Victor Ponta. Moderatoarea Kanal D a făcut referire la acel episod în care fostul preşedinte Traian Băsescu l-a acuzat pe Ponta că ar fi fost agent acoperit în perioada 1997-2001.

“Nu, pentru că dacă e vorba de agenţi sub acoperire, nu-i cunosc, nu le ştiu numele şi nu ştiu cine sunt. Potrivit legii, descoperirea unui ofiţer de informaţii este faptă penală. I-am făcut lui Traian Băsescu o scrisoare în care i-am prezentat toate prevederile legale. Cei acoperiţi nu-i ştie nimeni, decât o persoană care i-a luat în primire. Altfel ar fi o mascaradă cu ceea ce înseamnă agenţii acoperiţi. Dânsul mi-a răspuns, am mai trimis o a doua scrisoare cu elementele astea despre modul de funcţionare a serviciului, a mai cerut încă o dată, deci scrisoarea a treia, trei scrisori am trimis, ultima dată am fost personal cu ea şi i-am zis că dacă sunt probleme demisia e pe masă”, a răspuns Meleşcanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne