Melania Trump cere numărarea "fiecărui vot legal, nu a celor ilegale"

Melania Trump împreună cu Donald Trump
Melania Trump împreună cu Donald Trump (Mandel Ngan/AFP via Getty Images)
Zachary Stieber
09.11.2020

Duminică, prima doamnă Melania Trump a declarat că fiecare vot exprimat legal ar trebui să fie numărat, implicând faptul că încă mai crede în victoria soţului său.

„Poporul american merită alegeri cinstite. Orice vot legal - nu ilegal - ar trebui să fie numărat”, a scris prima doamnă într-o postare pe reţelele de socializare.

„Trebuie să ne protejăm democraţia cu transparenţă deplină”, a adăugat aceasta.

Mesajul a apărut după ce un raport CNN care cita surse anonime a afirmat că prima doamnă îl îndeamnă pe preşedintele Donald Trump să accepte înfrângerea în faţa lui Joe Biden.

Biden a fost declarat învingător în competiţia cu Trump în alegerile din 2020 de către o serie de organizaţii media, dar procesele privind renumărarea voturilor se desfăşoară în statele cheie, inclusiv în Pennsylvania. Curtea Supremă a SUA a ordonat săptămâna trecută statului să separe buletinele de vot care au sosit după ziua alegerilor, în timp ce judecătorii reflectă la modul de soluţionare a unui proces privind voturile.

Biden şi-a declarat victoria, dar preşedintele Trump a contestat declaraţia, menţionând procesele şi renumărarea voturilor.

„De fapt, aceste alegeri sunt departe de a fi terminate. Joe Biden nu a fost declarat oficial învingător în niciun stat, să nu mai vorbim despre statele extrem de contestate care se îndreaptă către renumărarea obligatorie a voturilor sau despre statele în care campania noastră are procese valide şi legitime care ar putea determina învingătorul final”, a afirmat Trump într-o declaraţie.

Prima doamnă şi-a exprimat votul pe 3 noiembrie în Florida, unde sunt înregistraţi ea şi preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor