Mega-protest anunţat pe Facebook: "Pe 10 august, toată România vine la Bucureşti! Jos Guvernul"

Români din ţară şi din Diaspora ar urma să se strângă în număr mare în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a cere demisia Guvernului.
Protest la Guvern
 
Protest la Guvern   (Facebook)

Pe Facebook se anunţă un nou protest de amploare în Capitală. La evenimentul ce ar urma să aibă loc pe 10 august în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, unde #rezist protestează de un şi jumătate, şi-au bifat participarea câteva mii de participanţi iar alţi peste 24.000 se declară interesaţi.

Potrivit protestatarilor, la eveniment s-ar aştepta o participare masivă a românilor din afara ţării, evenimentul fiind creat după vestea că, indignaţi de ceea ce se întâmplă în România, cetăţenii noştri din Diaspora vor să vină pe 10 august în Capitală pentru a protesta.

"Românii din Diaspora vin la Bucureşti să dea jos Guvernul şi anunţă un miting de un milion de oameni în luna august.
Conform mesajului postat în mediul online, se doreşte crearea unui miting cu un milion de românii din străinătate care să participe la un mega protest împotriva Guvernului", se arată pe pagina evenimentului.

Reamintim că potrivit site-ului stiridiaspora.ro, un mesaj de chemare la protest a peste un milion de români din Diaspora a devenit viral pe grupurile de români din străinătate. Conform mesajului postat, se doreşte crearea unui miting cu un milion de românii din străinătate care să participe la un mega protest împotriva Guvernului. Protestul ar urma să aibă loc în luna august, atunci când majoritatea românilor se întorc în vacanţă în România.

"Avem salarii bune în străinătate şi pe noi nu ne poate cumpăra nimeni. Avem 150 de euro să venim în România şi să participăm la un astfel de protest. În august vor veni în România o mare parte din compatrioţii care lucrează în Spania şi Italia. Atunci cu siguranţă s-ar putea strânge un număr impresionant care ar putea participa la un asemenea miting. Din păcate, în Germania nu există tradiţia concediului luat în luna august. Un protest organizat chiar în Diaspora ar fi avut un impact mult mai mare, dar este foarte greu de organizat. Eu pot să vă spun că în comunităţile de români din Germania, sigur va fi ceva, lumea este entuziasmată de un asemenea miting", a declarat Marian Rădulescu, român din Diaspora, potrivit sursei citate.