Medvedev ameninţă: Rusia va lansa un atac nuclear preventiv dacă Occidentul ar furniza arme nucleare Ucrainei

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev (Captură Foto)

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei şi susţinător fervent al lui Putin, Dmitri Medvedev, a declarat vineri că, dacă Occidentul ar furniza Ucrainei arme nucleare, Rusia ar lansa un atac nuclear preventiv, transmite CNN.

"În cazul în care Occidentul va furniza Ucrainei arma nucleară, va trebui să dăm un atac preventiv. Cu cât sunt mai distructive armele furnizate Kievului, cu atât mai probabil este un scenariu de apocalipsă nucleară", a spus fostul premier rus citat de agenţia de ştiri de stat rusă RIA Novosti.

Mass-media de stat rusă Tass l-a citat pe Medvedev spunând că "anglo-saxonii nu sunt pe deplin conştienţi de acest lucru şi cred că nu se va ajunge la aşa ceva", adăugând că "se va ajunge, în anumite condiţii".

Sursa citată mai precizează că Medvedev a comentat extinderea gamei de arme pe care ţările NATO s-au angajat să le trimită Ucrainei, când a spus că "poate că vor da arme nucleare".

Apoi a avertizat: "dar atunci ar însemna că o rachetă cu încărcătură nucleară va ajunge la ei".

Context

SUA şi aliaţii săi nu au sugerat vreodată că ar furniza arme nucleare Ucrainei. NATO a denunţat retorica nucleară a preşedintelui rus Vladimir Putin şi a avertizat cu privire la "consecinţe grave pentru Rusia" în cazul în care astfel de arme vor fi folosite în războiul din Ucraina.