Medic oncolog: Am studiat peste 5.000 de experienţe în apropierea morţii. Sunt convins că există viaţă după moarte

. (Photos.com)
D.B.
29.08.2023

Jeffrey Long - medic specialist în oncologie, radioterapie în Kentucky, fondator al Fundaţiei de cercetare a experienţelor în apropierea morţii - afirmă că după ce a studiat peste 5.000 de cazuri de experienţe în apropierea morţii (Near Death Experience / NDE) nu mai are nicio îndoială că există viaţă după moarte, potrivit Insider.

Long relatează că, în urmă cu 37 de ani, era rezident oncolog şi învăţa cum să trateze cel mai bine cancerul cu ajutorul radiaţiilor. Erau vremurile de dinainte de a lua amploare internetul, aşa că şi-a făcut cercetările în bibliotecă. Într-o zi, răsfoind un volum mare din Journal of American Medical Association a dat peste un articol care descria experienţele NDE.

"Ceva s-a schimbat în viaţa mea. Toată pregătirea mea medicală îmi spunea că ori eşti viu, ori eşti mort. Nu exista o cale de mijloc. Dar, dintr-odată, citeam un material al unui cardiolog care descria cum pacienţi care muriseră şi apoi reveniseră la viaţă au relatat experienţe foarte distincte, aproape incredibile.

Din acel moment am fost fascinat de experienţele NDE. Eu definesc o experienţă din apropierea morţii ca fiind o persoană aflată fie în comă, fie în moarte clinică, fără bătăi ale inimii, care are o experienţă lucidă în care vede, aude, simte emoţii şi interacţionează cu alte fiinţe. Faptul că am aflat mai multe despre aceste experienţe mi-a schimbat fundamental viziunea asupra universului", declară Jeffrey Long.

Experienţele NDE au puncte comune

Long menţionează că, după ce şi-a terminat rezidenţiatul, a înfiinţat Fundaţia de cercetare a experienţelor în apropierea morţii (Near-Death Experience Research Foundation). A început să colecteze povestiri de la oameni care au avut NDE şi să le evalueze cu mintea unui om de ştiinţă şi a unui medic. Şi-a formulat opiniile pe baza dovezilor şi a intrat sceptic în acest domeniu. Dar, în faţa dovezilor copleşitoare, a ajuns să creadă că există cu siguranţă viaţă după moarte.

El afirmă că nu există două NDE-uri la fel. Dar pe măsură ce a studiat mii dintre ele, a văzut un tipar consistent de evenimente, care apar într-o ordine previzibilă. Aproximativ 45% dintre persoanele care au avut NDE raportează o experienţă extracorporală. Când se întâmplă acest lucru, conştiinţa lor se separă de corpul fizic, plutind de obicei deasupra corpului. Persoana poate vedea şi auzi ce se întâmplă în jurul său, ceea ce include de obicei încercări frenetice de a o resuscita. O femeie a relatat chiar că un medic a aruncat un instrument pe podea când l-a luat pe cel greşit - lucru confirmat ulterior de medic.

După experienţa extracorporală, oamenii spun că sunt transportaţi într-un alt tărâm. Mulţi trec printr-un tunel şi experimentează o lumină puternică. Apoi sunt întâmpinaţi de persoane dragi decedate, inclusiv animale de companie, care se află în floarea vârstei. Cei mai mulţi oameni raportează un sentiment copleşitor de dragoste şi pace. Ei simt că acest alt tărâm este adevărata lor casă.

Nu a găsit nicio explicaţie ştiinţifică pentru aceste experienţe

Aceste experienţe pot părea un clişeu: lumina strălucitoare, tunelul, persoanele apropiate. Dar, după 25 de ani de studiu al NDE, Jeffrey Long a ajuns să creadă că aceste descrieri au devenit clişee culturale pentru că sunt adevărate. Am lucrat chiar şi cu un grup de copii sub cinci ani care au avut NDE. Aceştia au raportat aceleaşi experienţe ca şi adulţii - şi la această vârstă, este puţin probabil să fi auzit despre lumini strălucitoare sau tuneluri după ce mori.

Alţi oameni raportează evenimente aparent incredibile, pe care le putem confirma mai târziu. O femeie şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce îşi călărea calul pe un traseu. Corpul ei a rămas pe traseu, în timp ce conştiinţa ei a călătorit împreună cu calul, în timp ce acesta se întorcea în galop spre grajd. Mai târziu, ea a putut să descrie exact ce s-a întâmplat la grajd, deoarece a văzut totul, în ciuda faptului că trupul ei nu se afla acolo. Alţii, care nu vorbiseră cu ea, i-au confirmat relatarea.

"Sunt doctor în medicină. Am studiat cercetări asupra creierului şi am luat în considerare toate explicaţiile posibile pentru NDE. Concluzia este că niciuna dintre ele nu se susţine. Nu există nici măcar o explicaţie fizică cât de cât plauzibilă pentru acest fenomen", subliniază Long.

A studiat, de asemenea, experienţele de frică de moarte, cum ar fi accidentele de maşină

Jeffrey Long declară că are o definiţie specială pentru NDE. El consideră că persoana trebuie să fie inconştientă. Dar mai există un alt tip de fenomen care îl fascinează: ceea ce el numeşte experienţe de frică de moarte.

Acestea sunt situaţii în care persoana simte că viaţa îi este în pericol iminent. Poate fi vorba de un accident de maşină la limită sau de o cădere bruscă. În general, aceste persoane nu văd tunelul şi lumina, dar adesea relatează că viaţa lor "le trece prin faţa ochilor".

În timp ce unele persoane care au trecut prin NDE relatează despre aceste amintiri din viaţă, ele sunt mai frecvente în cazul experienţelor de frică de moarte. Oamenii îşi amintesc chiar şi evenimente din copilărie pe care nu şi le pot aminti în mod conştient, dar pe care le putem confirma mai târziu vorbind cu membri ai familiei şi cu alte persoane.

Studiul NDE l-a făcut un medic mai bun

Jeffrey Long afirmă că în timp ce este pasionat de NDE, munca sa de zi cu zi constă în a ajuta pacienţii să lupte împotriva cancerului. Nu le spune pacienţilor săi despre cercetările NDE. Însă cercetările lui în domeniul NDE l-au făcut un medic mai plin de compasiune şi mai iubitor.

"Sunt capabil să îmi ajut pacienţii să înfrunte boli care le ameninţă viaţa cu un curaj şi o pasiune sporite. Scopul meu este să îi ajut să aibă mai multe zile sănătoase aici pe Pământ. Dar cred cu tărie că, dacă se întâmplă să moară, atunci vor fi în pace", a concluzionat medicul oncolog Jeffrey Long.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor