Marea Britanie a expulzat trei spioni chinezi care pretindeau că sunt jurnalişti

(Captură Foto)

Regatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi aflaţi pe teritoriul britanic cu vize pentru jurnalism, a anunţat joi cotidianul The Telegraph.

Potrivit publicaţiei, care citează o sursă din guvernul de la Londra, trei ofiţeri de informaţii din Ministerul chinez al Securităţii Publice pretindeau că lucrează pentru organizaţii media chineze diferite.

”Identităţile lor reale au fost descoperite de MI5 şi ulterior au fost forţaţi să se întoarcă în China”, arată publicaţia citată.

Tot joi, autoritatea britanică de reglementare a comunicaţiilor a revocat licenţa de emisie a canalului de televiziune chinez de limbă engleză CGTN, după ce a ajuns la concluzia că postul este lipsit de responsabilitate editorială în cazul programelor sale, fiind doar un punct de retransmisie a propagandei venite de la Beijing.

Într-un comunicat, agenţia britanică a explicat că dreptul de emisie a fost acordat societăţii Star China Media Limited, care în realitate „nu exercită responsabilitate editorială asupra conţinutului difuzat de CGTN”, şi că nu este posibil un transfer al licenţei către entitatea care controlează în mod real canalul - CCTV - întrucât acesta din urmă „este controlat de Partidul Comunist Chinez”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe