Mandachi #şîeu provoacă toţi preşedinţii, premierii şi miniştrii din 1989 încoace să doneze pentru spitale

Stefan Mandachi
Stefan Mandachi (Facebook)

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi îşi donează singurul metru de autostradă pe care îl are Moldova către Crucea Roşie Suceava, respectiv 10.000 de euro, şi lansează o provocare pentru toţi preşedinţii, premierii şi miniştrii din 1989 încoace să doneze, la rândul lor, pentru spitale din România.

Mandachi a strâns 463.000 de euro în patru zile de când a lansat, pe Facebook, acţiunea sa caritabilă 1cm.ro

„Este cea mai mare strângere de fonduri din istoria unui oraş din provincie!!! S-au strâns cei mai mulţi bani din donaţii din istoria Sucevei. Fără subscripţie publică, fără reclame pe tv, fără ajutor de la Stat. În patru zile, doar eu de la un birou (împuns de peste tot) şi ajutat online de o mânuţă de oameni voluntari (sub supervizarea Oanei). Fără PR, fără specialişti de fundraising. Ce vreţi să fac, să bag capul în pământ? :))) Da, noi! […] Vom ajunge la TREI MILIOANE DE EURO!!! Hai, acum e momentul, nu vă lăsaţi!!! Vă rog! Greul abia acum începe!”, scria Mandachi luni, pe reţeaua de socializare.

Mai mult, în clipul de pe pagina sa 1cm.ro, omul de afaceri lansează o provocare către toţi politicienii care s-au perindat la conducerea României din 1989 până astăzi:

„Provoc să-şi ia centimetri pe următorii: toţi preşedinţii României, prim-miniştrii, miniştrii sănătăţii şi toţi miniştrii educaţiei din 1989 şi până astăzi”.

Mandachi a făcut primul pas şi a donat 10.000 de euro: „Deci mi-am luat deja 1000 de cm. Au mai rămas 299.000 de cm. Tu câţi cm îţi iei? Dacă adunăm banii de pe toţi cm - strângem 3.000.000 mil de euro. Şi acuma te întreb: câte vieţi putem salva?”

Pe pagina 1cm.ro, sub îndemnul ”Cumpără centimetri de autostradă şi donează pentru Societatea de Cruce Roşie, Filiala Suceava”, Mandachi îi invită pe cetăţeni să cumpere "centimetri", fiecare cm echivalând cu 10 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne