Maia Sandu, la întâlnirea cu ambasadorii: Vreau să mă asigur că Procurorul General va fi independent şi integru

Maia Sandu, la întâlnirea cu ambasadorii străini în R. Moldova
Maia Sandu, la întâlnirea cu ambasadorii străini în R. Moldova (gov.md)

Prim-ministrul Maia Sandu a avut joi, 7 noiembrie, o întrevedere cu 38 de ambasadori ai diferitor ţări acreditaţi în Republica Moldova. Întâlnirea a avut loc în contextul ultimelor evoluţii legate de reforma justiţiei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întrevederii Maia Sandu a reiterat că obiectivul său de bază este să se asigure că următorul Procuror General este independent şi integru.

Premierul a dat asigurări că reforma justiţiei continuă să fie prioritatea numărul unu a Guvernului şi că fără deblocarea situaţiei în acest domeniu nu vor putea fi înregistrate progrese semnificative nici în celelalte domenii de dezvoltare a R. Moldova, cum ar fi economic sau social.

Decizia executivului de a modifica, prin asumarea răspunderii, modul de desemnare a Procurorului General, a fost criticată dur de socialişti şi Igor Dodon, sugerând că acest fapt poate duce la demisia guvernului şi destrămarea actualei majorităţi parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe