Mai catolic decât Papa - scurt "penseu" despre mântuire

Papa Francisc
Papa Francisc (ALBERTO PIZZOLI / AFP / Getty Images)

E clar că să fii Papă nu este uşor.

După ce le-a predicat episcopilor despre virtuţile pe care trebuie să le aibă un cleric, şi i-a îndemnat pe aceştia să nu se lase seduşi de carieră şi bani, să nu se transforme în 'clerici de stat' şi să nu devină simpli funcţionari preocupaţi mai mult de persoana lor, de organizare şi de structuri decât de binele poporului lui Dumnezeu, zilele acestea, Papa Francisc "gafează" din nou.

Suveranul pontif a sugerat că ateii se pot mântui:"Porunca de a face binele este un sentiment al păcii. Dacă fiecare dintre noi îşi face partea sa, dacă le facem bine altora, ne întâlnim toţi prin faptele bune, ajungem la o cultură a întâlnirii. Trebuie să ne întâlnim făcând bine. Iar dacă unul nu crede şi spune că este ateu, prin facerea binelui se întâlneşte cu noi".

Mai catolic decât Papa, Vaticanul vine sa îl corecteze pe suveranul pontif.

"Ateii nu se mântuiesc. Cei care cunosc Evanghelia nu pot fi mântuiţi dacă nu au credinţă şi dacă refuză să intre în Biserică şi să rămână în Biserică, a subliniat Thomas Rosica, purtător de cuvânt al Vaticanului, citat de site-ul Attualissimo.it

Cei care cunosc Evanghelia nu pot fi mântuiţi dacă nu au credinţă şi dacă refuză să intre în Biserică şi să rămână în Biserică

Trăim vremuri interesante. Vremuri în care biserica, mai catolică decât Papa, îl pune pe suveranul său pontif la punct.

Credeam că de când nu mai vinde bule papale, Biserica Catolică a aflat că, dacă au virtute şi fac fapte bune, toţi oamenii se duc în rai!