"Made în China" se mută în România. Gigantul chinez Haier deschide fabrică de frigidere în judeţul Prahova

.
. (Wikiepdia)

Gigantul chinez Haier, cu venituri de 25 de miliarde de euro în 2019 şi cu peste 100.000 de salariaţi la nivel mondial, va deschide o unitate de producţie la fabrica de frigidere din Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova în primăvara lui 2021, anunţă Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, zilnic, 200 de oameni şi şase excavatoare lucrează pentru ca investiţia să fie gata la timp. Fabrica Haier se întinde pe 63.000 mp, în timp ce suprafaţa totală de teren este mai mult decât dublă, respectiv 130.000 mp.

Noua unitate de producţie ar urma să fabrice 600.000 de frigidere pe an după 2022, cu posibilitatea de a-şi extinde capacitatea de producţie la 1 milion de unităţi.

Pentru Haier, aceasta va fi prima unitate de producţie de frigidere din Europa, şi va produce aparate frigorifice de tip built-in şi freestanding sub brandurile Candy, Hoover şi Haier, mărcile sub care grupul Haier îşi livrează produsele pe piaţa europeană.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie