"Mă bucur ca şi-a găsit locul" - Ciolacu, acuzat de nepotism, susţine că n-are niciun merit în angajarea nepoatei la ICR

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

După ce în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia nepoata lui Marcel Ciolacu, Andreea Ciolacu, a fost angajată la Institutul Cultural Român (ICR) fără concurs, preşedintele interimar al PSD a afirmat, la Digi, că aceasta îşi merită postul obţinut iar el nu are niciun merit în acest sens.

Întrebat dacă nepoata sa a fost angajată “pe pile”, Ciolacu a răspuns:

”[…] Nu m-a dus capul să o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital. Andreea, nepoata mea, în afară că e nepoata mea şi consider că e un copil deosebit, a terminat Regia - artă fotografică cu nota 10. Cred că o zonă cum este ICR este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă”.

Liderul PSD susţine că nu ar exista nicio legătură între faptul că ICR este condus de Mirel Taloş, apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu şeful ALDE, partid cu care PSD este în tratative premergătoare unei alianţe politice. Mai mult, Ciolacu susţine că nu îl cunoaşte pe Taloş.

”Am făcut alianţă cu domnul Tăriceanu să îmi angajez nepoata, care a terminat Regia - artă fotografică şi care are nenumărate premii câştigate în străinătate, nu în România? Nu îl cunosc pe domnul Taloş Mirel, vicepreşedintele ICR şi mă bucur că Andreea şi-a găsit locul în mediul pe care şi l-a dorit”, a mai precizat preşedintele PSD.

Reamintim că Ioana Andreea Ciolacu a fost angajată fără concurs de către conducerea ICR. Ea a fost plasată iniţial la cabinetul lui Mirel Taloş după care, la scurt timp, a fost transferată într-un compartiment numit Serviciul Mari Programe, informează Europa Liberă.

Vestea a apărut în spaţiul public în contextul în care Ciolacu acuza liberalii de angajări preferenţiale.

”Nu au nicio limită! Şi-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii şi cioclii la vârful statului!”, acuza liderul PSD, recent, Guvernul Orban. Detalii aici