Lovitură de teatru: România în plină criză energetică, şeful ANRE lipseşte de la şedinţe. Ar putea fi în Dubai

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat marţi, în şedinţa Biroului Executiv al liberalilor, că "şeful-fantomă" de la instituţia responsabilă de facturile la energie - ANRE - lipseşte de la întâlnirile de la nivel înalt pentru rezolvarea crizei pentru că ar fi plecat în ... Dubai, conform surselor Epoch Times.

"Vreau să vă rog să verificaţi informaţia, domnule prim-ministru şi domnule Virgil Popescu, dacă este adevărat că domnul Chiriţă, preşedintele ANRE, e plecat în Dubai şi nu la control medical cum ni s-a spus ieri. E foarte important pentru că dacă se dovedeşte că informaţia cu Dubaiul e reală şi nu cea cu control medical obligatoriu, voi cere demisia lui!", le-a spus Rareş Bogdan colegilor săi din şedinţa Biroului Executiv.

Şeful PNL, Florin Cîţu, a glumit (probabil serios) şi a zis că şeful MAI, Lucian Bode, e cel care ar putea afla acest lucru.

Rareş Bogdan a atras atenţia că şeful ANRE a lipsit în ultimele două zile la întâlnire cu factori decidenţi la nivel politic şi guvernamental pe tema soluţionării crizei din energiei.

Reamintim că preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriţă, este un fost parlamentar PSD instalat acolo direct de fostul lider suprem al social-democraţilor Liviu Dragnea.

Potrivit Ziare.com, de când a izbucnit scandalul facturilor uriaşe la energie, Dumitru Chiriţă n-a oferit nicio explicaţie publică, deşi e unul dintre principalii responsabili, alături de Parlament şi de Ministerul Energiei. Şeful ANRE încasează anual 707.000 de lei - ceea ce înseamnă aproape 12.000 de euro lunar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne