Lobonţ îi trimite în faţa justiţiei pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir

(FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
14.03.2013

Judecătoria Sectorului 2 a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în seviciu a oficialilor FRF şi LPF care au dat dreptate Rapidului în cazul transferului portarului Bogdan Lobonţ de la Corvinul Hunedoara. Potrivit Gazetei Sporturilor, în temeiul art. 278/1 alin. 8 lit. b) C.proc.pen., admite plângerea formulată de petenta FC Corvinul Hunedoara în contradictoriu cu intimaţii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo şi Stângaciu Adrian împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale date de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul nr. 408/P/2011".

Bogdan Lobonţ a trecut de la Corvinul Hunedoara la Rapid în 1997, într-o tranzacţie de pe urma căreia gruparea hunedoreană trebuia să se aleagă cu 30% dintr-un viitor transfer al goalkeeperului român.

Numai că, prin artificii financiare, Rapid s-a ales gratis cu Lobonţ şi a încasat apoi trei milioane de euro de la Ajax, fără a-i mai plăti Corvinului cele 30% stipulate în contract!

Complicitatea FRF şi LPF acuzată de Corvinul constă în faptul că regulamentele sportive au fost aplicate discreţionar, lucru incriminat de legile civile şi penale care trebuie să guverneze şi legile sportive.

Conform rechzitoriului, 7,2 milioane de lei (peste 1,5 milioane de euro) este suma aproximativă pe care o are de recuperat Corvinul de la Rapid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor