Lituania, poziţie tranşantă. Nu îi primeşte pe ruşii care fug de mobilizare: "Să rămână şi să lupte. Împotriva lui Putin!"

Gabriellus Landsbergis - ministrul de externe al Lituaniei
Gabriellus Landsbergis - ministrul de externe al Lituaniei (PETRAS MALUKAS / AFP / Getty Images)

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat că ţara sa nu va acorda azil ruşilor care fug din ţară.

"Ruşii ar trebui să rămână şi să lupte. Împotriva lui Putin", a scris el vineri pe Twitter.

Poziţia Lituaniei este exprimată în contextul în care preşedintele Consiliului European a îndemnat Europa să dea dovadă de "deschidere faţă de cei care nu doresc să fie folosiţi de Kremlin".

"În principiu, cred că ... Uniunea Europeană [ar trebui] să îi găzduiască pe cei care sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice. Dacă în Rusia oamenii sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice, pentru că nu urmează această decizie nebună a Kremlinului de a lansa acest război în Ucraina, trebuie să luăm acest lucru în considerare", a declarat Charles Michel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe