Liderul PNŢCD, mesaj "ireal": 10 august, tentativă #rezist de dărâmare a guvernului sub steagul fals al diasporei

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)

Liderul a ceea ce a mai rămas din PNŢCD, Aurelian Pavelescu, reia scenariile vehiculate pe vremuri de Liviu Dragnea şi de PSD pentru a încerca să acrediteze ideea că 10 August 2018 a fost rezultatul implicării unor “grupuri de influenţă” ce ţin sub control instituţiile statului, cu sprijinul partidelor politice aflate în opoziţie la acea vreme precum şi a „reţelei Soros” alături de “cea mai mare parte a mass-media”.

Pavelescu acuză chiar că “nemulţumirea (justificată) a diasporei” ar fi fost folosită drept “steag fals” sub care s-ar fi organizat o tentativă a “regimentelor #rezist” de “dărâmare a guvernului prin violenţă”, şi în realitate, la mitingul cu pricina, reprezentanţii diasporei ar fi fost în număr “nesemnificativ”.

Deşi toate înregistrările video precum şi declaraţiile protestatarilor demonstrează clar că cei circa 100.000 de români aflaţi în faţa Guvernului pe 10 august în urmă cu doi ani au avut parte de nori de gaze lacrimogene şi de violenţă din partea Jandarmeriei subordonate ministrului PSD de Interne, Carmen Dan, liderul ţărănist îi căinează pe jandarmi în pledoaria sa pentru teoria încercării unei lovituri de stat. Pavelescu aminteşte, de asemenea, de jandarmeriţă, despre care susţine că era să fie “linşată” după ce a fost deposedată de arma de foc cu muniţie letală, “ceea ce a creat un pericol iminent asupra vieţii jandarmilor şi civililor paşnici”.

În mesajul postat, luni, pe Facebook, liderul PNŢCD îl acuză şi pe şeful statului Klaus Iohannis de o implicare ce “nu poate fi tăgăduită”.

“10 august 2018 - Ziua minciunii

La 10 august 2018 a fost organizată o acţiune de dărâmare a guvernului prin violenţă, sub steagul fals al diasporei. Au fost implicate grupurile de influenţă care controlează instituţiile de forţă, partidele politice atunci în opoziţie, reţeaua Soros şi cea mai mare parte a mass-media. Prin comportamentul de încurajare şi refuz de a-şi exercita atribuţia constituţională de ”mediator”, dar şi solicitarea de pedepsire a jandarmeriei pentru că a pus capăt acţiunii ilegale, implicarea lui Klaus Iohannis nu poate fi tăgăduită.

Acţiunea a fost pusă în scenă public cu cel puţin două luni înainte, când toate posturile de televiziune aservite şi reţelele de socializare asociate au început în mod sistematic acţiunea de incitare. Pretextul a fost nemulţumirea (justificată) a diasporei, o cauză credibilă, dar ca steag fals, pentru că acţiunea a fost organizată cu participarea cvasi-unanimă a regimentelor #rezist, numărul real al celor veniţi din afară la miting fiind nesemnificativ. Sloganurile explicite ale acţiunii n-au fost protestul, ci ocuparea guvernului. Vectorii principali şi publici de incitare au cerut expres jandarmilor, înainte cu câteva zile, să nu se opună, să pactizeze cu manifestanţii şi să-i lase să intre în guvern - încă o dovadă a scopului direct al acţiunii organizate.

Derularea evenimentelor a fost în acest sens, atacurile concertate asupra jandarmilor cu scopul de intrare în clădirea guvernului fiind văzute de întreaga ţară. Acele atacuri n-au fost forme de protest, de furie spontană împotriva autorităţii generice, ci acţiuni de tip insurgent, cu scopul ocupării clădirii guvernului. Atacurile au avut loc în valuri şi gradual.

Tentativa de linşare a jandarmeriţei şi deposedarea ei de arma de foc cu muniţie letală, ceea ce a creat un pericol iminent asupra vieţii jandarmilor şi civililor paşnici, a fost momentul cheie în care s-a luat decizia ”restabilirii ordinii publice”. Ce nu înţeleg cei de bună credinţă, căzuţi sub impresia manipulării, este chiar sensul legal al ”restabilirii ordinii publice”: evacuarea Pieţei Victoria! Prin urmare, nu o acţiune de respingere a protestatarilor, ci o acţiune de evacuare totală, pentru eliminarea oricărui pericol: de aceea au fost evacuaţi din piaţă inclusiv protestatarii paşnici - evident, nu se mai putea face diferenţa, în condiţiile în care atacatorii se foloseau de aceşti protestatari ca de scuturi umane şi modalitate de deghizare a acţiunilor concertate.

Restabilirea ordinii publice s-a realizat potrivit legii, cu efectuarea somaţiilor legale şi gradual. După primirea ordinului şi efectuarea somaţiilor, jandarmii aveau obligaţia să evacueze piaţa în forţă, fără nicio excepţie. Cei care nu s-au supus somaţiilor au suferit rigoarea legii, iar nu abuzul jandarmilor. Reamintesc că mitingul nu a fost autorizat, iar după ora 23,00 mitingurile sunt interzise de lege.

Ordinul Preşedintelui României către Procurorul General (torţionarul Augustin Lazăr) de a deschide dosar penal jandarmilor, situaţie nemaiîntâlnită în ultimii 30 de ani, şi conformarea lui Lazăr, au fost acţiuni de răzbunare la adresa jandarmilor şi acoperire a adevăratei naturi a protestului prin culpabilizarea jandarmilor în mod mincinos. Minciuna este susţinută şi astăzi de cei interesaţi, tocmai pentru a-şi ascunde complicitatea şi vinovăţia, încălcarea principiilor democraţiei constituţionale. Adevărul va ieşi la lumină!”, a scris Aurelian Pavelescu în mesajul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne