Liderul deputaţilor UDMR îl pune la zid pe Boc, după ce acesta şi-a găsit "puncte comune" cu George Simion

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Deputatul UDMR Csoma Botond a lansat critici dure la adresa primarului Clujului, Emil Boc, după ce acesta s-a întâlnit cu liderul AUR George Simion şi ulterior întrevederii a declarat că a găsit cu acesta ”puncte comune”.

Într-o postare pe Facebook, deputatul aminteşte de comportamentul controversat al liderului AUR, subliniind că o astfel de întâlnire nu face decât să îl legitimeze pe acest ”scandalagiu extremist”.

”Aş dori să-i atrag atenţia domnului Boc că acel George Simion, cu care s-a întâlnit la Cluj şi a identificat puncte comune de natură politică, a calificat Holocaustul drept o temă minoră, în acelaşi timp tot el a organizat violenţele antimaghiare din Valea Uzului, iar prin activitatea sa din parlament şi cea de pe stradă destabilizează ţara. Orice întâlnire de acest gen reprezintă un câştig în planul legitimităţii pentru acest scandalagiu extremist. A fost o greşeală, domnule primar!", a scris deputatul pe Facebook.

Postarea lui Csoma a avut loc, în condiţiile în care Emil Boc a avut o întâlnire la Cluj cu George Simon.

”Am avut o discuţie decent rezonabilă. Eu sunt un adept al dialogului, chiar cu persoane care nu sunt de acord cu ele sau ele nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord şi acest lucru e important de ştiut. (...) Am fost de aceeaşi parte a baricadei, de exemplu, pentru susţinerea reabilitării termice a blocurilor, unde domnul preşedinte are un proiect în Parlament de a încuraja şi accelera procesul de reabilitare a blocurilor, inclusiv cu sprijinul autorităţilor locale, iar noi suntem un campion al susţinerii termice pe fonduri europene şi categoric suntem de aceeaşi parte a baricadei.

Deci sunt teme unde evident colaborăm. (...)

Am căzut de acord asupra celui mai important lucru: orice formă de susţinere a opţiunilor noastre, oricare ar fi ele, trebuie să se desfăşoare în cadru democratic. Aici amândoi am fost de aceeaşi parte a baricadei şi am susţinut acelaşi lucru: indiferent ce susţinem, aceste forme de susţinere trebuie să respecte statul de drept, să respecte drepturile oamenilor, să respecte principiul non-violenţei şi al abordării instituţionale.

Deci eu cred că acest gen de discuţii trebuie să continue, pentru că lipsa discuţiilor naşte monştri: şi în politică, şi-n viaţă. E obligatoriu să ai comunicare.”, a declarat Emil Boc după întâlnire, la Napoca Live.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne