Liderii USR-PLUS îl vor pe Cioloş premier dacă intră la guvernare: E mai potrivit decât Orban

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, vineri, la Digi24, că Dacian Cioloş ar fi mai bun decât Ludovic Orban ca premier, în cazul în care USR va intra la guvernare alături de liberali.

„USR va intra la guvernare şi va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR-PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar. Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a minţit miercuri dimineaţă, când a spus nişte lucruri total neadevărate, ştia că sunt neadevărate. Înţeleg bătălia politică, înţeleg meciul de campanie, înţeleg de ce toată lumea atacă. Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toţii. Dacian Cioloş este, prin protocolul nostru vechi de alianţă USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portofoliu”, a declarat deputatul USR.

Întrebat dacă Dacian Cioloş este mai potrivit decât Ludovic Orban pentru un viitor guvern, Moşteanu a răspuns: “Bineînţeles”.

Declaraţiile lui Moşteanu vin pe fondul intensificării recente a conflictului dintre PNL şi Alianţa USR PLUS, când cele două formaţiuni s-au acuzat reciproc de un blat cu PSD-ul la numirea pesedistului Florin Iordache în funcţia de şef al Consiliului Legislativ.

La rândul său, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a declarat că urmează „o discuţie serioasă” în partid pentru a vedea dacă PNL mai face o alianţă cu USR după alegerile parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne