Lider USR: Iată azi, în toată splendoarea, cum încearcă Rareş Bogdan să-şi justifice o alăturare de PSD

Liviu Iolu
Liviu Iolu (Facebook)

Liviu Iolu, unul dintre liderii USR, i-a ironizat pe liberali, care încearcă acum să justifice în faţa românilor o eventuală alianţă cu cei de la PSD, după ce în ultimii ani s-au dat mari luptători anti-PSD în faţa electoratului.

"O să o zic direct pentru că am fost implicat în campaniile USR PLUS din 2019 încoace. PNL a văzut că ceea ce susţine USR PLUS este ce-şi doresc mulţi cetăţeni şi, cu bani mai mulţi şi amplificare intensă pe televiziuni, au furat părţi din discursul nostru. Dar nu au crezut niciodată în el, s-au folosit electoral de antipesedism, s-au folosit electoral de discursul împotriva privilegiilor etc. Ajunşi la guvernare, au zis 'hai mă că nu putem face reformele alea, nu putem tăia pensiile speciale, e prea mult, ne pierdem primarii, ne pierdem oamenii de partid care au ajutat'. Mai rămăsese un singur lucru din discurs pe care nu l-au încălcat public: antipesedismul", a afirmat Liviu Iolu.

Potrivit liderului USR, acum liberalii se contorsionează cum să justifice o alianţă cu "dujmanii" care erau doar închipuiţi pentru că mulţi din PNL niciodată nu au avut probleme cu cei din PSD.

"Iată azi, în toată splendoarea, cum încearcă Rareş Bogdan să îşi justifice o alăturare de PSD: 'În Israel, după zeci de ani de conflict, partidul arab din Israel s-a pus la masă şi a făcut o coaliţie guvernamentală cu partidul fundamentalist ortodox-evreiesc. Fundamentaliştii cu perciuni nu ştiu care este denumirea partidului'. Ei, şi acum mai rămîne doar să identificăm cine sunt 'arabii' şi cine 'fundamentaliştii cu perciuni' din politica românească", a declarat ironic Liviu Iolu.