Lider USR, atac dur la adresa lui Iohannis: Populism şi iresponsabilitate. A pus pe primul loc lupta cu Orban

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor (Epoch Times România)

Deputatul USR Cătălin Drulă a lansat un atac dur, marţi, via Facebook, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, care tocmai a promulgat proiectul de lege privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

"Festivalul populismului vs. o soluţie de centru-dreapta modernă. Preşedintele Iohannis tocmai a promulgat dublarea alocaţiilor pentru copii. E o dovadă de populism şi iresponsabilitate. A pus pe primul loc imaginea proprie şi lupta între palate cu Ludovic Orban. Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte. Care nu este nemeritat: PNL a început acest ciclu al populismului acum 1 an. Acum primeşte înapoi roadele - dublarea dublării. Preşedintele putea şi trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituţional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanţare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficienţa acestei măsuri ca politică socială", a afirmat Drulă.

Fostul consilier al lui Dacian Cioloş susţine că istoria acestei dublări de alocaţii este o istorie a populismului care face ravagii în Parlamentul României.

"Întâi s-a făcut celebru PNL şi dl. Sighiartău care 'a dat' o dublare, apoi fix pe acelaşi proiect de lege când s-a întors roata PSD a dublat dublarea. Am văzut în decembrie legiferarea făcută ca 'trolling'. PSD a copiat (la băşcălie) discursul PNL de cu un an înainte şi l-a repetat cuvânt cu cuvânt de la microfon. Cum ar arăta o politică de centru-dreapta modernă în acest caz? E simplu. Direcţionând resursele către cei care au cu adevărat nevoie. De creşterea alocaţiilor beneficiază şi cei care au disperată nevoie şi cei cu venituri mari. O politică socială responsabilă se concentrează spre a-i ajuta pe cei în nevoie", a argumentat Drulă.

Potrivit liderului USR, există deja o formă de ajutor pentru familiile sărace care se numeşte Alocaţia pentru Susţinerea Familiei (ASF) pe care o primesc familiile cu venituri modeste (venituri sub 530 de lei lunar per membru al familiei) în funcţie de numărul de copii.

"Am fi putut creşte semnificativ cuantumul ASF şi chiar să-i ajutăm pe aceşti oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocaţiilor, iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic. Am fi putut. Dar e mai simplu să faci 'trolling' cu bugetul ţării şi să dai dublu la populism. Atâta poate vechea clasă politică a României", a conchis Drulă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne