Lider PMP: Clotilde Armand e foarte preocupată de bursele şcolare. De scăderea lor

Ioana Constantin
Ioana Constantin (Ioana Constantin)

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP şi fost candidat al partidului la Primăria Sectorului 1, a lansat, luni, un atac dur la adresa edilului sectorului, Clotilde Armand, transmiţându-i că reducerea burselor sociale pentru elevi este o “jignire fără margini” şi că performanţele acestora nu trebuie judecate după criterii şi clasamente întocmite de o primărie a cărei singură problemă este că “PSD i-a făcut praf bugetul”.

“Educaţia copiilor şi perfomanţa lor nu se negociază! Clotilde Armand, primarul sectorului 1, e foarte preocupată de bursele şcolare. De scăderea lor. A inventat noi criterii, pe lângă lege, pentru acordarea burselor de performanţă, de merit şi chiar intenţiona să le reducă pe cele sociale. 150 lei o bursă socială? Cred că glumiţi, doamna primar. În primul rând, Clotilde Armand nu înţelege nimic despre sectorul 1”, a precizat Constantin pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PMP i-a reproşat primarului Sectorului 1 că nu înţelege faptul că a avea un sector cu cel mai mare număr de firme, şi prin urmare taxe şi impozite colectate la bugetul Primăriei, nu înseamnă neapărat că acolo locuiesc şi “cele mai bogate familii” şi “cei mai bogaţi elevi”.

“Cum să judeci elevii, performanţele lor astfel?! Apoi, diminuarea burselor sociale la 150 de lei e o jignire fără margini. Poate nu a aflat doamna primar că în sectorul acesta foarte bogat sunt drumuri de pământ, sunt străzi fără iluminat public şi chiar zone fără apă potabilă. Reducerea burselor sociale înseamnă încurajarea abandonului şcolar şi adâncirea diferenţelor între elevi. Bursele sociale se acordă elevilor ai căror părinţi au veniturile sub 630 RON. Pentru aceşti copii, 150 RON contează, asigurându-le accesul la educaţie”, a adăugat Ioana Constantin.

Potrivit acesteia, elevii cu performanţe naţionale şi internaţionale excepţionale nu trebuie judecaţi după criterii şi clasamente “întocmite de o primărie care are o singură problemă: PSD a făcut praf bugetul primăriei, iar acum noua primăriţă nu prea ştie cum să gestioneze Capitala Capitalei”.

“Salut reacţia publică a elevilor şi dascălilor! Performanţa, munca, inteligenţa copiilor nu se negociază! Pentru educaţie mereu trebuie căutaţi şi găsiţi toţi banii de care e nevoie! Sunteţi primar, doamna Armand. Guvernaţi sectorul acesta ai cărui locuitori merită respect!”, a conchis Ioana Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne