Liberalii nu vor să iasă de la guvernare: "Nu au fost discuţii pe retragerea miniştrilor"

Ionuţ Stroe
Ana Ion
08.10.2024

Liberalii vor continua să facă parte din guvern pentru ca PSD să nu exercite în totalitate puterea în România, a declarat, marţi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, la finalul şedinţei conducerii partidului de marţi.

Declaraţia a venit la scurt timp după ce PSD a făcut „apel la PNL să revină la masa Coaliţiei şi să se comporte responsabil” iar în spaţiul public a ieşit informaţia că Ciolacu va demisiona din funcţia de premier dacă liberalii ies de la guvernare.

„În momentul de faţă administrăm o situaţie pentru a duce la capăt acest mandat [întrebat dacă s-a discutat ieşirea de la guvernare n.r.]. Nu, preşedintele a explicat acest lucru. E normal şi firesc să încercăm în aceste două luni rămase să menţinem la nivel de funcţionare un guvern care să organizeze alegerile şi, din punct de vedere politic, să nu lăsăm PSD să exercite puterea în totalitate”, a precizat Ionuţ Stroe, potrivit Hotnews.

Stroe a subliniat că rolul şedinţei a fost de a stabilit proiectele pe care liberalii le vor susţine în şedinţa de guvern programată miercuri şi nu o posibilă ieşire de la guvernare ca urmare a anunţului făcut de Nicolae Ciucă, în ziua precedentă, privind ruperea coaliţiei de guvernare.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a respins şi scenariul retragerii din Guvern a miniştrilor de la PNL. „Nu, nu au fost discuţii pe retragerea miniştrilor PNL”, a subliniat Ionuţ Stroe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor