"Liber la încălcat legea pe drumurile publice" - USR acuză PSD-PNL că au votat "modificări periculoase la Codul Rutier"

(Facebook / PolitiaCapitalei.RO)
Andrei Pricopie
13.04.2024

PSD şi PNL au votat în Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor o serie de modificări la Codul Rutier care scapă şoferii indisciplinaţi de la predarea permisului de conducere, a tras un semnal de alarmă USR, care susţine că e singurul partid care s-a opus.

Astăzi, legea spune că, dacă ataci în instanţă suspendarea permisului de conducere şi pierzi definitiv, trebuie să predai permisul în 30 de zile de la decizia instanţei. Conform modificării PSD-PNL, predarea permisului se va face în 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Doar că, susţine USR, Poliţia nu ştie când este comunicată decizia instanţei către şofer, ca să înceapă să calculeze cele 30 de zile. Drept urmare, organele de poliţie nu vor avea dreptul legal de a suspenda permisul de conducere pentru şoferii indisciplinaţi cu decizie definitivă în justiţie.

"Te-a prins poliţia băut la volan? Ai depăşit pe linie continuă? Ai trecut pe roşu la semafor sau la barieră la tren? Ai circulat cu 100 km/h prin localitate sau nu ai acordat prioritate maşinilor şi pietonilor? Poţi sta liniştit, PSD şi PNL tocmai te-au scăpat basma curată, să conduci în continuare bine mersi. De ani de zile asta e viziunea partidului comasat român PSD-PNL, cu sprijinul tacit AUR: în ţara europeană cu cei mai mulţi morţi pe şosele, şmecherii şi specialii au prioritate. Restul, ghinion", a explicat efectul modificărilor Horaţiu Cosma, fost secretar de stat USR în Ministerul Transporturilor.

Proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi poate fi votat chiar şi săptămâna viitoare.

"Nu este prima încercare a PSD-PNL de a ciurui Codul Rutier. Au mai încercat în 2022 să treacă prin Parlament o serie de modificări toxice care să ajute şoferii teribilişti. Atunci nu le-a ieşit, după ce s-au opus Cătălin Drulă şi USR", a transmis USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor