Legendarul Mike Tyson s-a reîntors în ring după o pauză de 15 ani!

Iubitorii boxului din întreaga lume au avut parte de un eveniment istoric în această dimineaţă, şi anume duelul dintre doi foşti campioni mondiali ai greilor - legendele americane Mike Tyson (54 de ani) şi Roy Jones Jr (51 de ani).
Legenda americană Mike Tyson (54 de ani) alături de compatriotul său Roy Jones Jr (51 de ani),  la Staples Center, în Los  Angeles.
Legenda americană Mike Tyson (54 de ani) alături de compatriotul său Roy Jones Jr (51 de ani), la Staples Center, în Los Angeles. (Getty Images)

Iubitorii boxului din întreaga lume au avut parte de un eveniment istoric în această dimineaţă, şi anume duelul dintre doi foşti campioni mondiali ai greilor.

Legenda americană Mike Tyson, acum în vârstă de 54 de ani, şi-a pus din nou mănuşile şi a urcat în ring alături de compatriotul său Roy Jones Jr (51 de ani), la Staples Center, în Los Angeles, într-un un meci demonstrativ, derulat pe parcursul a opt reprize.

Lupta celor doi foşti titani ai acestui sport marţial cu mănuşi, reprogramată pentru 28 noiembrie după ce iniţial ar fi trebuit să se desfăşoare în luna septembrie, s-a terminat la egalitate. Chiar dacă Tyson a părut să fie cel care a dominat această confruntare WBC a luat decizia ca rezultatul final să fie unul de egalitate.

Mike Tyson a considerat la finalul meciului că este câştigătorul partidei: „Sunt ok cu egalul. Cred că am câştigat meciul, dar sunt ok cu egalul. Am distrat oamenii, au fost fericiţi cu ce am arătat”.

La rândul său Roy Jones Junior se consideră norocos cu egalul: „Omul e atât de puternic. Nu cred că a fost egal, dar când te loveşte omul ăsta… Nu contează cu ce şi unde, totul doare. Sunt ok cu egalul, ar trebui să încercăm să luptăm iar”.

Tyson are în cariera sa un bilanţ de 50 de victorii şi 6 înfrângeri.

Fostul rege al greilor şi-a adjudecat prima dată titlu la categoria de greutate supergrea la 20 de ani, 4 luni şi 22 de zile.Acesta a câştigat primele 19 lupte profesioniste prin knockout, 12 dintre ele în prima rundă. El a câştigat titlul WBC în 1986 după ce l-a oprit pe Trevor Berbick în două runde şi a adăugat titlurile WBA şi IBF după ce i-a învins pe James Smith şi pe Tony Tucker în 1987. Acest lucru a făcut ca Tyson să devină primul boxer de la categoria supergrea, care a deţinut simultan titlurile WBA, WBC şi IBF şi singurul de la categoria supergrea care le-a unificat succesiv.

Tyson a devenit campion liniar în 1988, când l-a făcut knockout pe Michael Spinks în 91 de secunde de la începutul primei runde.

Jones Jr. (66 de victorii şi 9 înfrângeri) nu a mai boxat din 2018.

Acesta a fost campion mondial la patru categorii între 1993 şi 2004, la început la categoriile mijlocie şi supermijlocie, apoi la semigrea, pentru a câştiga în final centura WBA a greilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport