Leancă la Sângerei: PLDM a dat indicaţii să-i fie blocată activitatea

Iurie Leancă în vizită la Sângerei, 14 februarie 2015
Iurie Leancă în vizită la Sângerei, 14 februarie 2015 (facebook.com / IurieLeancaUE)

După ce la sfârşitul lunii februarie, fostul premier Iurie Leancă a părăsit PLDM şi a anunţat crearea unui nou proiect politic care să aducă o schimbare în bine a ţării, acesta a început să meargă în diferite raioane ale Republicii Moldova pentru a sta de vorbă cu oamenii. Dacă în raionul Cimişlia, locul de baştină a politicianului, a fost primit cu braţele deschise, la Sângerei s-a confruntat cu dificultăţi, membrii PLDM din Sângerei blocând sala în care fostul prim-ministru urma să se întâlnească cu cei care au venit să-l asculte.

„Astăzi am fost la Sângerei. Urma să mă întâlnesc cu oamenii în Casa de Cultură, însă foştii „colegi” din PLDM au dat indicaţii să fie blocată acţiunea la care urma să particip. Au invocat pretextul că PLDM organizează un concert exact în acelaşi loc, aceeaşi zi, aceeaşi oră. Stranie coincidenţă. Evident, concertul PLDM nu a mai avut loc, dar sala a rămas blocată”, a scris sâmbătă Iurie Leancă pe contul său de Facebook.

Modul în care a fost tratat Leancă de către unii membri ai partidului din care a făcut parte şi până nu demult, l-a mobilizat şi mai tare, dorindu-şi să le vorbească celor prezenţi oriunde, chiar şi în stradă, „în faţa sediilor PLDM”.

„Asta am făcut şi astăzi, ne-am adaptat şi ne-am întâlnit într-un spaţiu improvizat, însă într-o atmosferă plăcută de dialog. Le-am vorbit oamenilor despre proiectul nostru politic, i-am invitat să participe împreună cu noi la construcţia lui”, a adăugat politicianul.

Potrivit Realitatea.md, preşedintele raionului Sângerei, Gheorghe Meaun, este şi şeful Organizaţiei Teritoriale a PLDM din Sângerei, iar primarul, Vasile Doga, a fost înaintat tot de PLDM.

Amintim că Iurie Leancă a părăsit PLDM întrucât alianţa minoritară care se formase la acel moment între PLDM şi PD a acceptat sprijinul PCRM, în loc să formeze o alianţă pro-europeană.

De menţionat că doi vice-miniştri de la Ministerul de Externe şi şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, au demisionat deja şi s-au alăturat proiectului lui Iurie Leancă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe