Laura Ştefan: Ce încredere putem să avem în domnul Şerban Nicolae, în domnul Nicolicea?

Laura Ştefan - Expert anticorupţie
Laura Ştefan - Expert anticorupţie (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În seara în care a anunţat că s-a decis abrogarea infamei ordonanţe care mutilează Codurile penale, premierul Sorin Grindeanu şi-a exprimat dorinţa depuneri unui proiect de lege în Parlament care să pună în concordanţă cererile Curţii Constituţionale astfel încât să reparăm o parte din erorile din sistem. Experta anticorupţie Laura Ştefan îşi rezervă o doză de scepticism când vine vorba despre demersurile noului Executiv.

"Nu e niciun dubiu că deciziile Curţii Constituţionale trebuie puse în acord, mai exact Codurile trebuie puse în acord cu deciziile CCR, dar eu vă întreb, putem avea încredere că nu o să facă mai mult decât atât? Şi răspunsul este deocamdată nu. Dar, haideţi să vedem proiectul de act normativ.

Dacă este vorba de o punere în acord a Codurilor cu deciziile CCR cred că este un lucru bun. Întrebarea este ce încredere putem să avem în domnul Şerban Nicolae, în domnul Nicolicea, care vor conduce până la urmă discuţiile în Parlament. De fapt în aceste zile asta s-a pierdut încrederea în acest Guvern", a declarat, pentru Digi24, Laura Ştefan, venită să protesteze în faţa Guvernului.

Cunoscut opozant al procurorilor DNA şi fan al graţierilor şi amnistiilor colective, Şerban Nicolae a fost uns preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului, în timp ce şefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a fost dată pe mâna lui Eugen Nicolicea, personaj care se bucură de o reputaţie similară.

Vă recomandăm şi Laura Ştefan: Sunt surprinsă de confuzia care pare încă să domnească la Guvern. Sper să apară vreo soluţie "miraculoasă"