Kovesi: "Mă voi ocupa de frauda financiară, corupţia, infracţiunile comise de gulerele albe"

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Getty Images)

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, a declarat pentru portalul n1info.com, preluat de B1 TV, că slujba sa va fi să investigheze toate acele infracţiuni legate de fraudă, în special frauda financiară, în special cu banii Uniunii Europene: „Vom investiga frauda financiară comisă împotriva bugetului UE cu daune mai mari de 10.000 Euro".

„În general, mă voi ocupa de frauda financiară, corupţia, infracţiunile comise de gulerele albe”, a declarat Kovesi.

Într-un interviu cu corespondentul european al N1 Nikola Radisic, Kovesi - fosta şefă a DNA - a declarat că „în calitate de procuror şef european treaba mea este să fiu sigură că iau toate măsurile administrative şi organizatorice necesare pentru a începe EPPO şi pentru a fi sigură că funcţionează. Desigur, este o responsabilitate uriaşă; este o provocare uriaşă, deoarece trebuie să găsim un răspuns comun pentru 22 de sisteme judiciare diferite din Europa."

Laura Codruţa Kovesi a adăugat că nu este singură, are sprijinul altor procurori europeni.

"Am sprijinul altor procurori europeni. Există un procuror european din fiecare stat membru participant. Vom avea procurori europeni delegaţi", cei care ar lansa anchete în statele membre.

"Deci vom fi împreună o echipă puternică. Cred că vom face o treabă foarte bună".

Kovesi a confirmat că slujba sa va include inclusiv investigarea cazului asasinării jurnaliştilor Daphne Galicia şi Ian Kucijak.

"Aceste tipuri de cazuri se află sub jurisdicţia noastră. Ar trebui să spun că infracţiunile care au fost comise după 2017 intră sub jurisdicţia EPPO. De asemenea, doamna Galicia şi dl Kucijak au scris multe despre aceste cazuri, au scris despre legăturile dintre politicieni, oameni de afaceri şi funcţionari care comit aceste tipuri de fraude. Au plătit cel mai mare preţ pentru aceasta şi sper că EPPO va face o treabă excelentă. Vom investiga toate aceste infracţiuni în mod eficient şi, în acest fel, le putem recunoaşte pentru efortul lor în dezvoltarea şi expunerea acestor crime", a menţionat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne