Kadîrov spune că s-a întâlnit cu Putin. Ce ajutor i-a oferit "măcelarul din Groznîi" liderului de la Kremlin

Vladimir Putin (st) şi Ramzan Kadîrov la Kremlin, 13 martie 2023 (en.kremlin.ru)
Redacţia
23.05.2024

Liderul regiunii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a declarat joi dimineaţă că s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin la Kremlin şi s-a oferit să trimită mai mulţi luptători pentru a ajuta Moscova în conflictul de peste doi ani din Ucraina, relatează Reuters.

Kadîrov, care a condus regiunea sa din Caucazul de Sud ca aliat fidel al Kremlinului din 2007, a postat o fotografie cu Putin şi a declarat că a discutat despre problemele economice şi perspectivele regiunii şi l-a invitat pe preşedinte să o viziteze.

El a declarat că zeci de mii de "luptători bine antrenaţi şi echipaţi din rezerve" sunt pregătiţi să lupte pentru Rusia în Ucraina dacă un astfel de ordin va fi dat.

Un total de 43.500 de soldaţi au servit deja în Ucraina, inclusiv 18.000 de voluntari, a spus el.

"Am transmis, de asemenea, dorinţele poporului nostru şi l-am invitat pe liderul nostru naţional să vină să viziteze Republica Cecenă", a scris Kadîrov.

Kadîrov a negat în repetate rânduri rapoartele potrivit cărora nu se simte bine şi a postat fotografii în care apare făcând exerciţii fizice şi conducând întâlniri.

Separatiştii ceceni au purtat două războaie împotriva armatei ruse după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, soldate cu distrugeri şi numeroase victime.

Putin i-a acordat lui Kadîrov o marjă largă de manevră pentru a conduce regiunea majoritar musulmană aşa cum doreşte, în schimbul menţinerii stabilităţii şi loialităţii acesteia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor